10.03.2015  |  Klima, miljø og energi

Store forventninger til grøn byggemesse

Byggemessen Building Green forventer vokseværk, når messen skal afholdes sidst i oktober. Flere aktører har allerede meldt sig til messen med bæredygtigt byggeri i fokus.

Når den bæredygtige byggemesse, Building Green, løber af stablen den 28.-29. oktober, er det med troen på vokseværk. For messen er vokset markant i de år, den er løbet af stablen, og oplevede en 20 procents vækstrate i 2014 til knap 5.000 deltagende sammenlignet med året før.

Der er derfor store forventninger til både sponsorer og deltagere, og flere førende aktører på markedet har allerede meldt sig på banen.

Det gælder blandt andet Teknologisk Institut, der ser frem til at møde andre markedsaktører med et stærkt idekatalog.

Læs også: Byggeriet kan blive frontløber for bæredygtighed

”Building Green samler de førende aktører i branchen og er for os en fantastisk mulighed for at bringe vores mange kompetencer og projekter inden for bæredygtigt byggeri i spil over for både bygherrer, rådgivere, arkitekter og producenter”, siger seniorkonsulent og ph.d. Anne-Mette Manelius fra Teknologisk Institut, et almennyttigt, selvejende institut, der udvikler, anvender og formidler forskningsbaseret viden til bl.a. dansk byggeri.

Anne-Mette Manelius ser messen som et godt udgangspunkt for at finde frem til, hvad der rører sig hos andre fagnørder i branchen.

”For os handler messen i høj grad om at mødes med folk, samle input, blive inspireret og netværke på tværs af faggrænser. Så ud over at man kan møde os på vores stand, vil vi være at finde ved seminarer og til matchmaking-event’en Building Green Connections”, siger hun.

Ansvar for byggeriet i fokus
Centralt for messen er byggebranchens interesse for at gå længere, end hvad lovgivning og reglement dikterer. Det handler nemlig også om at tage ansvar og se fremtidsperspektiverne i grønt byggeri.

Læs også: Nyt projekt vil fremme bæredygtigt byggeri

Derfor ser senior project manager Mette Grydehøj Post fra Building Green det som et positivt tiltag, at både udstillere og sponsorer deler dagsorden forud for messen.

"For os er det utrolig positivt at samarbejde med såvel udstillere som sponsorer, der deler vores syn på vigtigheden af den bæredygtige dagsorden og selv gør et stort arbejde for at præge byggeriets udvikling i den rigtige retning", siger hun.

-JPN

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere