12.01.2022 | Klima, miljø og energi
Store virksomheder omlægger friserede græsarealer til biodiversitetsvenlige grønne åndehuller
De snorlige, tætklippede domicil-plæner skal være fortid, hvis det står til blandt andre Ørsted A/S og Solar A/S. Nu skal der gives plads til et mere vildt og varieret dyre- og planteliv.
De velfriserede græsarealer, der ofte omgrænser store internationale virksomheder er ikke længere den eneste måde at byde sine kunder velkommen. Flere virksomheder vælger nemlig at lade naturen råde over deres græsarealer, som omdannes til biodiversitetsvenlige grønne åndehuller.
Det skriver Building Supply DK.
Hos Ørsted A/S i Fredericia omdannes en konventionel græsplæne til en 4.800 m2 stor biodiversitetspark. Målet er at skabe flest mulige forskelligartede vækstvilkår, som kan give plads til et mere varieret dyre- og planteliv.
Læs også: Fra snorlige græsplæne til hjemsted for biologisk diversitet
”Biodiversitet er et vigtigt indsatsområde for Ørsted, når vi hjælper lande og virksomheder rundt om i verden med at begrænse klimaforandringerne ved at opføre grønne energiløsninger, og det er et naturligt fokus for os, når vi indretter vores kontorer og de grønne arealer omkring dem. Vi er rigtigt glade for at være nået i mål med endnu en fase af den omlægning, der skal give biodiversiteten bedre vilkår ved vores kontor i Skærbæk”, siger Ida Krabek, bæredygtighedschef i Ørsted.
Hos virksomheden Solar A/S omdannes 4.000 m2 grønt areal til vild beplantning. Her vil man desuden etablere et læringsareal for borgere, institutioner og medarbejdere, et stisystem til ”walk and talk”-møder og et urtebed foran kantinen.
Det er anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard, der står for transformationen hos både Ørsted A/S og Solar A/S. Flere lokale virksomheder lader sig inspirere og går samme vej.
- MTN
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.