12.01.2022  |  Klima, miljø og energi

Store virksomheder omlægger friserede græsarealer til biodiversitetsvenlige grønne åndehuller

De snorlige, tætklippede domicil-plæner skal være fortid, hvis det står til blandt andre Ørsted A/S og Solar A/S. Nu skal der gives plads til et mere vildt og varieret dyre- og planteliv.

De velfriserede græsarealer, der ofte omgrænser store internationale virksomheder er ikke længere den eneste måde at byde sine kunder velkommen. Flere virksomheder vælger nemlig at lade naturen råde over deres græsarealer, som omdannes til biodiversitetsvenlige grønne åndehuller.

Det skriver Building Supply DK.

Hos Ørsted A/S i Fredericia omdannes en konventionel græsplæne til en 4.800 m2 stor biodiversitetspark. Målet er at skabe flest mulige forskelligartede vækstvilkår, som kan give plads til et mere varieret dyre- og planteliv. 

Læs også: Fra snorlige græsplæne til hjemsted for biologisk diversitet

”Biodiversitet er et vigtigt indsatsområde for Ørsted, når vi hjælper lande og virksomheder rundt om i verden med at begrænse klimaforandringerne ved at opføre grønne energiløsninger, og det er et naturligt fokus for os, når vi indretter vores kontorer og de grønne arealer omkring dem. Vi er rigtigt glade for at være nået i mål med endnu en fase af den omlægning, der skal give biodiversiteten bedre vilkår ved vores kontor i Skærbæk”, siger Ida Krabek, bæredygtighedschef i Ørsted.

Hos virksomheden Solar A/S omdannes 4.000 m2 grønt areal til vild beplantning. Her vil man desuden etablere et læringsareal for borgere, institutioner og medarbejdere, et stisystem til ”walk and talk”-møder og et urtebed foran kantinen.

Læs også: Peter Larsen Kaffe etablerer biodiversitetshave: “Cirkulær omstilling starter lige uden for domicildøren”

Det er anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard, der står for transformationen hos både Ørsted A/S  og Solar A/S. Flere lokale virksomheder lader sig inspirere og går samme vej.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere