04.12.2018 | Klima, miljø og energi
Sustainable Build inviterer til innovationskonkurrence
I forbindelse med Building Green konferencen inviterer Sustainable Build netværket til en innovationskonkurrence. Den skal sætte fokus på- og fremme indendørsmiljøet i byggebranchen.
Partnerskabet Sustainable Build indbød til en Innovation Challenge på årets Building Green 2018, der blev afholdt i København. Det skriver byggeri-arkitektur.dk. Årets udfordring handler om, at iværksættere og virksomheder skal komme med idéer til at skabe et bedre indendørs miljø, fordi vi bruger 80-90 procent af vores tid indenfor, ifølge Sustainable Build.
Læs også: Genbrug i byggebranchen
Sustainable Build har lavet en video, der forklarer årets innovationsudfordring, som kan ses her på deres hjemmeside.
Partnerskabet
Sustainable Build består af flere partnere, og én af dem er Grundejernes Investeringsfond (GI). GI’s udviklingschef Søren Meyer fortæller:
”Der er efter min mening ingen tvivl om, at bæredygtighed om 30 år ikke kommer til at være det samme som i dag. Vi står over for en enorm opgave, som vi stadig er famlende over for, hvilket hænger sammen med, at der skal ske forandringer hele vejen rundt i et byggeri”, siger han til byggeri-arkitektur.dk og tilføjer:
”Det som er bæredygtigt i dag – det er ikke det, der redder verden – men det er små skridt i den rigtige retning. Når alle udvikler sig, så rykker vi os, og derfor går vi med i et partnerskab Sustainable Build, som er ét af en række projekter inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi, som GI støtter”.
Han forklarer yderligere, at GI går meget op i at gøre en indsats for en bæredygtig fremtid i byggebranchen, og at det var en af grundende til, at firmaet har valgt at indgå i partnerskabet i år.
Innovationsudfordringen
Tidligere deltager i Sustainable Builds Innovation Challenge Egen Vinding og Datters direktør, Lars Kofoed Jørgensen, fortalte om virksomhedens erfaringer fra processen til årets Building Green.
”Ved at være med i Innovation Challenge fik vi grundlæggende forandret vores forhold til markedet, da kunderne førhen altid selv opsøgte os. Her var sparringen med de andre partnere meget værdifuld, hvor vi fik bekræftet nogle ting og fik manet andre ting fuldstændig i jorden”, siger han til byggeri-arkitektur.dk.
Byggefirmaet Egen Vinding og Datter deltog med projektet Det Åndbare Hus.
Læs også: Bygherrer og affaldssektor i dialog ved dette års debatsession på Building Green
Det er muligt at indsende bud frem til den 1. februar 2019, og herefter udvælges de otte til ti bedste bud og præsenteres for partnere, som så skal komme med sparring til hvordan idéerne kan videreudvikles og blive indført i byggebranchen.
- SDN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.