07.10.2021  |  Klima, miljø og energi

Tag ejerskab over træer fra bæredygtige skove i Danmark

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med EcoTrees opkøb af land nær Kalundborg og Thy, er det nu blevet muligt at eje træer fra bæredygtige skove i Danmark.

EcoTree er en innovativ skovbrugsvirksomhed, der i bogstavelig forstand gør op med det gamle ordsprog om, at penge ikke vokser på træerne. EcoTree ejer jorden og lader virksomheder og privatpersoner tage ejerskab over træerne, som dyrkes efter de strengeste principper inden for bæredygtig skovdrift.

Og der er netop tale om en form for investering, ikke bare i klimamæssig forstand, for træernes værdi vokser i takt med at de vokser i størrelse og opfanger CO2 fra atmosfæren. Når træerne mister deres evne til at opfange CO2, bliver de lavet om til bæredygtigt tømmer, og 100% af overskuddet tilfalder træejerne. 

”Dels ønsker vi at række ud til klimabevidste forbrugere og virksomheder i Danmark og gøre dem opmærksomme på, at EcoTree har opkøbt land på dansk grund, som vi planter træer på, og driver efter de strengeste principper inden for bæredygtig skovdrift. Dels vil vi gerne dele vores unikke forretningsmodel, hvor vi rent faktisk får penge til at vokse på træerne, så man ikke bare køber et træ som en slags donation, men rent faktisk tager ejerskab over det”, forklarer Thomas Norman Canguilhem, CEO for EcoTree International.

EcoTree åbnede deres internationale hovedkontor i København i 2019, der fulgte i kølvandet på virksomhedens succes i Frankrig, og samlet set har virksomheden plantet og dyrket mere end 1 million træer på vegne af ca. 60.000 privatkunder og 1.500 virksomheder, fordelt over mere end 35 skove i Frankrig.

Nu er turen så kommet til Danmark, hvor EcoTree har opkøbt land nær Kalundborg og Thy, som vil omdannes til bæredygtigt skovbrug. Træer, som i fællesskab bliver ejet af helt almindelige mennesker og miljøbevidste virksomheder, der sammen ønsker at bidrage til bæredygtighed på en nyskabende måde.

”Kommende ejere af et dansk træ kan tage direkte ud i skoven og se det vokse i virkeligheden, vel vidende at deres investering ikke blot opbygger naturkapital til gavn for det danske miljø og klima, men samtidigt skaber et økonomisk incitament, til gavn for den enkelte ejer. Derudover bliver man bliver også rig på oplevelser i skovens nærvær, og der findes ikke noget bedre og mere afstressende end at bade i skovens dybe ro”, fortæller Thomas Canguilhem.

Når man ejer træer fra EcoTree, får man adgang til en online portal, hvor man kan se deres præcise geolokation og følge deres udvikling vokse over tid, både i form af træernes værdi og CO2-lagring. Eksempelvis kan et vintereg opfange ca. 800 kg CO2 hen over dets levetid. EcoTrees beregning af skovenes CO2-lagring er blevet verificeret af det anerkendte Bureau Veritas, en af verdens største certificerings-organisationer inden for miljøstandarder.

EcoTree er ligeledes FSC og PEFC mærket, og virksomheden modtog deres B Corp certificering i 2021 med udmærkelsen ’Best for the World’ i Miljøkategorien. Samlet set betyder det, at EcoTree opfylder ekstraordinære standarder for sociale og miljømæssige præstationer, ansvarlighed og gennemsigtighed.

EcoTree har sat sig som mål at plante og dyrke 10 millioner træer inden 2030 ved løbende at ekspandere forretningsmodel i Norden og på tværs af lande i Europa.

Du kan købe danske træer igennem EcoTrees Træshop lige her: https://ecotree.green/da/traeshoppen

Tags: Ecotree

Mere fra Ecotree

Ecotree

ecotree.green

EcoTree får din CSR-strategi kan gro til en bæredygtig investering. Vi dyrker og planter bæredygtige skove, hvor træerne er ejet af privatpersoner og virksomheder. En investering i vores skove er en nem måde at sige farvel til greenwashing. Hos os kan du både bidrage til CO2-absorbering, beskytte biodiversiteten og være med til at skabe bæredygtige ressourcer. Og sammen kan vi beskytte E…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere