03.07.2022  |  Klima, miljø og energi

Virksomhed indsamler 90 millioner til bl.a. at gøre Danmark grønnere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den fransk/danske B-Corp virksomhed EcoTree har netop indsamlet €12 millioner, eller knap 90 millioner danske kroner, som skal bruges i rejsen mod at blive Europas ledende udbyder af naturbaserede løsninger*.

Investeringerne kommer fra de nye partnere, Société Générale Ventures, Financière Fonds Privés and Famae Impact. Tidligere shareholders, Accuracy-fonden og Épopée Gestion, fornyer deres tillid og støtte ved henholdsvis at gen-investere og fortsætte aktivt i kapitalen, mens seed-investorerne Finistère Angels trækker sig.

En betydelig del af kapitalen går til projekter i Danmark, og giver blandt andet mulighed for mere arbejde med grundvand, at øge mængden af træer i Danmark og beskyttelse og bevarelse af lokal biodiversitet.

På nuværende tidspunkt ejer og driver EcoTree to bæredygtige skove i henholdsvis Kalundborg og Thisted. Med denne investering er der mulighed for at opkøbe endnu mere land, som skal omdannes til frodige skove, der både fungerer som kulstoflagre og hjem for alsidigt dyre- og planteliv.

Det går ikke hurtigt nok
EcoTree blev grundlagt i Frankrig i 2016 og tror på den miljømæssige og økonomiske værdi af skove, økosystemer og bevarelse af biodiversitet. Deres ekspertteam af skovfogeder og forskere har skabt unikke naturbaserede løsninger, som tillader virksomheder og individer at støtte bæredygtig skovbrug og livsvigtige bevarelsesprojekter.

“Hver dag minder nyhederne os om, hvor afhængige vi er af vores naturlige miljø. Men det går ikke hurtigt nok; temperaturerne stiger, og skovene lider. Derfor er vi nødt til at gøre mere for at komme klimaudfordringerne og ødelæggelsen af biodiversitet til livs,” siger Erwan Le Méné, medstifter og CEO af EcoTree.

Med udgangspunkt i EcoTrees in-house ekspertise og et etablerede, pan-europæisk kommercielt og operationelt netværk, vil EcoTree bruge denne nye finansiering til yderligere at fastslå deres status som en ny o g banebrydende leverandør af naturbaserede løsninger i Europa. Investeringsmidlerne vil give nuværende og fremtidige kunder endnu bedre adgang til bæredygtige skove, der fjerner kulstof, fremmer biodiversiteten og skaber økonomisk afkast. EcoTree vil også udvise sit udvalg af alternative løsninger til kulstofoptag og biodiversitet.

Udvidelse i kikkerten
Med fundamentet allerede lagt i Frankrig, Danmark, Sverige, Storbritannien, Belgien og Holland vil EcoTree fortsætte med at ekspandere kommercielt i hele Europa ved at investere i nye naturprojekter på hele kontinentet og ved at markedsføre og kommunikere på nye nationale markeder.

EcoTree vil også fortsætte med at investere i videnskabelig forskning og teknologi for at levere banebrydende løsninger til enkeltpersoner og virksomheder, og give især virksomhedskunder mulighed for fuldt ud at udnytte virkningen af deres miljø- og ESG-initiativer med EcoTree.

* Naturbaserede løsninger er tiltag, der er baseret på økosystemer for at imødegå de udfordringer, som de globale forandringer stiller vores samfund over for, f.eks. Kampen mod klimaændringer, håndtering af naturrisici, sundhed, vandforsyning eller endda fødevaresikkerhed.” UICN

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere