17.09.2019  |  Klima, miljø og energi

TDC klar med ny klimaambition

Indhold fra partner Hvad er dette?

TDC er i luften med et helt nyt klimamål, og barren er sat højt. I 2030 skal CO2-regnskabet gå i nul. Og det gælder alle dele af forretningen – lige fra datacentre til transport.

Ifølge koncerndirektør Jens Aaløse har bæredygtighed altid været en naturlig del af forretningsstrategien, men der er behov for at gøre endnu mere for at ruste TDC til en virkelighed, hvor bæredygtighed spiller en større og større rolle.

Derfor sætter TDC nu gang i et større klimaeftersyn af virksomheden.
- Vi er af den klare overbevisning, at vi kommer længst med et klart defineret mål og ved at skabe engagement blandt medarbejderne om, at det her er en rejse, som vi skal ud på sammen – og tage et fælles ansvar for i alle dele af forretningen, siger Jens Aaløse.

Medarbejdernes gode idéer skal bane vejen
At klima og miljø ligger mange medarbejdere på sinde, er der ikke meget tvivl om. På ganske få dage har over 250 medarbejdere meldt sig til at være med til at komme med forslag og løsninger til, hvordan TDC får nedbragt CO2-udledningen i alle afkroge af forretningen. I det arbejde er der en stor og stolt tradition at trække på. For energieffektivisering er ikke ukendt land for TDC.

’Bæredygtighed er en naturlig del af vores forretning’
- For os er det helt naturligt, at vi tager ansvar for det samfund, vi opererer i. Og det gælder naturligvis også vores miljøpåvirkning. Siden 2010 har vi formået at nedbringe vores CO2-aftryk med 65 pct. gennem en lang række initiativer, siger Jens Aaløse.
I 2018 kom TDC i mål med en større opgradering af kabeltv-nettet, så det nu kan klare 500 gange så mange data på de samme ledninger. I samme manøvre blev kabeltv-nettets energiforbrug reduceret med 10,6% svarende til det gennemsnitlige årlige energiforbrug i 654 husholdninger.

- At blive grønnere er et arbejde, der hele tiden pågår i vores virksomhed. Fx i takt med at stadig flere danskere fravælger fastnettelefonien, kigger vi løbende på, om vi kan reducere antallet af aktive linjer og samle dem, så de bruger mindre strøm. I 2018 har det givet en energibesparelse svarende til det gennemsnitlige årlige energiforbrug i 304 husholdninger, siger Jens Aaløse.

Nye tiltag på trapperne
Og vi skal videre ad samme vej for at komme i mål med vores nye klimastrategi, siger Jens Aaløse og tilføjer, at virksomheden bl.a. vil opgradere og optimere det tekniske udstyr, så det bliver mere energieffektivt samt tage fat på arbejdet med at sikre en grønnere bilflåde.

- Vi skal skrue på en lang række håndtag, udfordre os selv til at agere grønnere, og nu har vi så tilføjet en klar målsætning om CO2-neutralitet i 2030, så vi løbende kan tage temperaturen på vores indsats, slutter Jens Aaløse.

Tags: TDC

Mere fra TDC

TDC

https://tdcgroup.com/da

  • Teglholmsgade 1, 0900 København C

TDC er Danmarks største teleselskab, som i 136 år har forbundet danskerne med hinanden. Vi udvikler og udbreder teknologi og stiller forbindelser til rådighed, der bringer mennesker tættere sammen.TDC har været danskernes teleselskab i generationer, og det vil vi også gøre os fortjent til at være i fremtiden. Vi er stolte af at bidrage positivt til det samfund, vi er vokset op i, og vi arbejder må…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere