20.04.2023  |  Medarbejder

Teknikentreprenør vil have flere kvinder i virksomheden

De kommende år er social bæredygtighed og inklusion i fokus hos entreprenøren GK. Målet er at tiltrække flere kvindelige lærlinge.

Social bæredygtighed har er kommet mere og mere i fokus på tværs af sektorer og virksomheder.

Og hos teknikentreprenøren er man nu gået i gang med at udbygge sin grønne profil til også at omfatte området ved at fokusere på at ansætte flere kvindelige lærlinge.

Det skriver Mestertidende.

Læs også: Parter vil forbyde nøgenkalendere på arbejdspladser

”I en længere periode har vi dedikeret os til at udvikle en HR-strategi, der fokuserer på vores ansvar som ansvarlig arbejdsgiver. Vi er nemlig overbeviste om, at en langsigtet økonomisk succes er afhængig af et socialt ansvar, da begge regnskaber skal stemme overens for at opnå et balanceret resultat,” siger Jørgen L. Christensen, administrerende direktør hos GK, i en pressemeddelelse ifølge Mestertidende.

Helt konkret vil GK lokke flere kvinder til virksomheden ved at tilpasse deres stillingsopslag og kommunikation, vise videobidder, der skal vise, at forretningen er inkluderende, og deltage på tekniske uddannelsesmesser med kvindelige lærlinge og teknikere som ambassadører.

Hænger sammen med samfundsudfordringer
GK har også for nylig udarbejdet en intern medarbejderundersøgelse om, hvordan de ansatte oplever ligestilling.

Læs også: Bare bryster til frokost og manglende privatliv: Byggebranchen halter bagud på ligestillingsfronten

Og selvom 90 procent af mændene og 80 procent af kvinderne oplever ligestilling i virksomheden, mener Lars Sjørring, regionsdirektør, at virksomheden har et ansvar. Han påpeger dog samtidig, at udfordringerne uløseligt hænger sammen med samfundet.

”Undersøgelsen viser også eksempler på større samfundsmæssige udfordringer med generel anerkendelse af kompetencer uanset køn og andre forhold, der kræver en fælles indsats fra alle aktører i branchen, herunder uddannelsesinstitutionerne,” siger han i pressemeddelelsen ifølge Mestertidende.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere