03.04.2023  |  Medarbejder

Parter vil forbyde nøgenkalendere på arbejdspladser

Institut for Menneskerettigheder og Byggeriets Samfundsansvar vil nu udstede bøder, hvis en virksomhed har nøgenkalendere hængende på arbejdspladsen.

Nu kan det snart være forbi med såkaldt ”værkstedhumor” og en atmosfære af mandehørm på arbejdspladser rundt omkring i Danmark – i hvert fald for dem med nøgenkalendere hængende.

Institut for Menneskerettigheder og Byggeriets Samfundsansvar er nemlig gået sammen om at forbyde de omdiskuterede kalendere.

Læs også: Bare bryster til frokost og manglende privatliv: Byggebranchen halter bagud på ligestillingsfronten

Det skriver Avisen.dk.

Derfor har de to parter for nylig holdt et møde med Arbejdstilsynet. Ifølge Bjarne Oxlund, der er ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, mener nemlig, at det fremover bør udløse et påbud fra myndigheden.

”De danske ligebehandlingslove definerer, at en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle toner, som kan skabe et ydmygende eller ubehageligt klima, er ulovlige,” siger han ifølge Avisen.dk.

Læs også: Nyt værktøj måler mental trivsel i tung industri

Og da det særligt er i byggeribranchen, at nøgenkalenderne forekommer, har foreningen Byggeriets Samfundsanvar i igangsat kampagnen ’Nøgenkalendere i frokoststuen – rimeligt eller pinligt?’. De mener også, at Arbejdstilsynet bør gå hårdere til de arbejdspladser, hvor den slags billeder får lov til at hænge.

Som reglerne er i dag, kan Arbejdstilsynet godt vælge at give en bøde, hvis billederne kan opfattes som seksuel chikane – der skal dog være samstemmende kilder, som påviser det.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere