Nyt værktøj måler mental trivsel i tung industri

Bæredygtighed handler også om mental trivsel. Medarbejdere på affaldsplatforme og i vind- og solenergibranchen får derfor i stigende grad tilbud om målinger af stress og psykologisk støtte. Og med kommende nye EU-krav om bæredygtighed vil flere virksomheder følge trop, vurderer Lederne.

Fra 2024 vil ESG-standarder fra EU kræve, at store virksomheder måler deres medarbejderes trivsel. Hos Stena Recycling er man allerede i gang. Foto: Howdy..

10.03.2023

CSR.dk

Fra 2024 kommer EU med nye krav til de store virksomheder om måling og rapportering af ESG-standarder for miljø, sociale forhold og ledelse på arbejdspladserne. Og allerede i år skal virksomhederne faktisk i gang med at indsamle data.

Det er derfor ikke underligt, at den grønne sektor lige nu ser ud til at gå foran, når det gælder målinger af stress og trivsel på arbejdspladsen. Én af de virksomheder er Stena Recycling, der hvert år genanvender seks millioner ton affald og udtjente produkter samt forsyner sine kunder med råmaterialer som stålprodukter.

“Vi er meget optaget af sikkerhed, men trivsel er i stigende grad et lige så vigtigt tema. Vi skal forebygge langtidssygdom og sikre et afbalanceret og trygt arbejdsmiljø som fundamentet for vores vækst og udvikling som virksomhed,” fortæller bæredygtighedschef i Stena Recycling Leise Marud:

Læs også: Kan vi organisere os til mindre stress og bedre trivsel?

I november 2022 fik en del af de 425 ansatte i genvindingsvirksomheden mulighed for at måle deres mentale helbred via Howdy, hvor de ansatte to gange om måneden svarer på en række spørgsmål om, hvor godt de trives, og hvordan det står til med deres fysiske helbred.

Viser svarene, at en medarbejder har brug for hjælp, bliver medarbejderen ringet op af en ekstern psykolog eller fysioterapeut, som er en del af Howdys beredskab og tilbudt en samtale.

“Vi har været vant til at have strukturer og redskaber til at varetage medarbejdernes sikkerhed for at undgå arbejdsulykker. Nu prioriterer vi på samme vis at have fokus på medarbejdernes mentale trivsel,” siger Leise Marud om brugen af Howdys beredskab, som er blevet positivt modtaget af medarbejderne:

“Vi oplever det som et nemt og enkelt redskab, som hurtigt og proaktivt tages i brug. Løsningen hjælper os med at have en bedre føling med arbejdsmiljøet og trivlsen blandt vores medarbejdere og er på den måde en vigtig del af forebyggelsen af et presset arbejdsmiljø.”

Mandebranche med særligt behov
Stena Recycling er ikke ene om at have fokus på også at sikre medarbejdernes gode energi og helbred.

Blandt Howdys kunder er flere store vindproducenter og internationale virksomheder som K2 Management, der hjælper kunder med rådgivning og udvikling af vind- og solenergisektoren.

Manager for Health, Safety and Wellbeing i K2 Management Rob McGill mener, at det er en naturlig udvikling at netop hans sektor går foran og tager ansvar for de ansattes mentale sundhed:

“Projekter i denne her sektor er ofte meget komplekse og præget af et højt tidspres og høje sikkerhedsrisici. Jeg tror, at der er en udbredt forståelse af, at medarbejderes mentale helbred har en direkte indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet fra dag til dag, og derfor har vi et ansvar for at planlægge efter det,” siger han, som derfor har været med til at implementere Howdys app i K2 Management som en del af beredskabet.

Læs også: Kommunalt projekt skal sikre grøn arbejdsstyrke

For Howdys direktør Rasmus Hartung har det været tydeligt de seneste år, at en del store energi-virksomheder i ind- og udland med medarbejdere på boreplatforme og vindmølleparker har efterspurgt og gjort brug af Howdy løsning.

“Vi har mange medarbejdere med tunge hjelme rundt omkring i verden, som bliver tilbudt vores løsning, og vi oplever helt klart et stigende krav om, at den psykiske del af vores arbejdsmiljø bliver vurderet helt på lige fod med den fysiske del af sikkerheden for de ansatte,” siger han og fortsætter:

“Og så hører vi også, at der generelt er mange mænd på de her sikkerhedstunge arbejdspladser som ikke altid er så gode til at sætte ord på, hvordan de har det – her kan vores beredskab hjælpe dem med at få talt om tingene, inden det bliver for svært.”

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V