10.03.2023  |  Medarbejder

Nyt værktøj måler mental trivsel i tung industri

Bæredygtighed handler også om mental trivsel. Medarbejdere på affaldsplatforme og i vind- og solenergibranchen får derfor i stigende grad tilbud om målinger af stress og psykologisk støtte. Og med kommende nye EU-krav om bæredygtighed vil flere virksomheder følge trop, vurderer Lederne.

Fra 2024 kommer EU med nye krav til de store virksomheder om måling og rapportering af ESG-standarder for miljø, sociale forhold og ledelse på arbejdspladserne. Og allerede i år skal virksomhederne faktisk i gang med at indsamle data.

Det er derfor ikke underligt, at den grønne sektor lige nu ser ud til at gå foran, når det gælder målinger af stress og trivsel på arbejdspladsen. Én af de virksomheder er Stena Recycling, der hvert år genanvender seks millioner ton affald og udtjente produkter samt forsyner sine kunder med råmaterialer som stålprodukter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Vi er meget optaget af sikkerhed, men trivsel er i stigende grad et lige så vigtigt tema. Vi skal forebygge langtidssygdom og sikre et afbalanceret og trygt arbejdsmiljø som fundamentet for vores vækst og udvikling som virksomhed,” fortæller bæredygtighedschef i Stena Recycling Leise Marud:

Læs også: Kan vi organisere os til mindre stress og bedre trivsel?

I november 2022 fik en del af de 425 ansatte i genvindingsvirksomheden mulighed for at måle deres mentale helbred via Howdy, hvor de ansatte to gange om måneden svarer på en række spørgsmål om, hvor godt de trives, og hvordan det står til med deres fysiske helbred.

Viser svarene, at en medarbejder har brug for hjælp, bliver medarbejderen ringet op af en ekstern psykolog eller fysioterapeut, som er en del af Howdys beredskab og tilbudt en samtale.

“Vi har været vant til at have strukturer og redskaber til at varetage medarbejdernes sikkerhed for at undgå arbejdsulykker. Nu prioriterer vi på samme vis at have fokus på medarbejdernes mentale trivsel,” siger Leise Marud om brugen af Howdys beredskab, som er blevet positivt modtaget af medarbejderne:

“Vi oplever det som et nemt og enkelt redskab, som hurtigt og proaktivt tages i brug. Løsningen hjælper os med at have en bedre føling med arbejdsmiljøet og trivlsen blandt vores medarbejdere og er på den måde en vigtig del af forebyggelsen af et presset arbejdsmiljø.”

Mandebranche med særligt behov
Stena Recycling er ikke ene om at have fokus på også at sikre medarbejdernes gode energi og helbred.

Blandt Howdys kunder er flere store vindproducenter og internationale virksomheder som K2 Management, der hjælper kunder med rådgivning og udvikling af vind- og solenergisektoren.

Manager for Health, Safety and Wellbeing i K2 Management Rob McGill mener, at det er en naturlig udvikling at netop hans sektor går foran og tager ansvar for de ansattes mentale sundhed:

“Projekter i denne her sektor er ofte meget komplekse og præget af et højt tidspres og høje sikkerhedsrisici. Jeg tror, at der er en udbredt forståelse af, at medarbejderes mentale helbred har en direkte indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet fra dag til dag, og derfor har vi et ansvar for at planlægge efter det,” siger han, som derfor har været med til at implementere Howdys app i K2 Management som en del af beredskabet.

Læs også: Kommunalt projekt skal sikre grøn arbejdsstyrke

For Howdys direktør Rasmus Hartung har det været tydeligt de seneste år, at en del store energi-virksomheder i ind- og udland med medarbejdere på boreplatforme og vindmølleparker har efterspurgt og gjort brug af Howdy løsning.

“Vi har mange medarbejdere med tunge hjelme rundt omkring i verden, som bliver tilbudt vores løsning, og vi oplever helt klart et stigende krav om, at den psykiske del af vores arbejdsmiljø bliver vurderet helt på lige fod med den fysiske del af sikkerheden for de ansatte,” siger han og fortsætter:

“Og så hører vi også, at der generelt er mange mænd på de her sikkerhedstunge arbejdspladser som ikke altid er så gode til at sætte ord på, hvordan de har det – her kan vores beredskab hjælpe dem med at få talt om tingene, inden det bliver for svært.”

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere