Krav

Medarbejder

Nyt værktøj måler mental trivsel i tung industri

Bæredygtighed handler også om mental trivsel. Medarbejdere på affaldsplatforme og i vind- og solenergibranchen får derfor i stigende grad tilbud om målinger af stress og psykologisk støtte. Og med kommende nye EU-krav om bæredygtighed vil flere virksomheder følge trop, vurderer Lederne.

Supply chain

Gratis tilbud giver virksomheder overblik over værdikæder

Der stilles større og større krav til, at danske virksomheder tager ansvar for deres værdikæder og forbedrer deres leverandørstyring. Nyt tilbud hjælper dem på vej.

Supply chain

Opråb fra byggebranchen: Lad pris glide i baggrunden, så vi kan finde de bæredygtige løsninger

Byggeleverandørers arbejde med bæredygtige løsninger bliver udvandet, når bygherrer og entreprenører ikke har tid til at finde den rigtige, eller blot vælger den billigste, løsning i stedet. Branchen har brug for nye boller på suppen, lyder det fra flere sider.

Klima, miljø og energi

Der er hjælp at hente for byggeriets aktører til EU’s taksonomi om miljømæssig bæredygtighed

EU’s taksonomi stiller krav om dokumentation af miljømæssigt bæredygtige økonomiske aktiviteter, hvilket har betydning for den danske byggesektor. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med en række brancheorganisationer udarbejdet en introduktion.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Modebranchen: Grøn omstilling bliver en helt ny virkelighed

Copenhagen Fashion Week er slut og med et stort fokus på bæredygtighed. Men når EU’s Ecodesign-forordning træder i kraft, vil det kræve ekstraordinært meget af modebranchens ledere, indkøbere osv.

Klima, miljø og energi

Pensionschef: ”Stil flere klimakrav til finansvirksomheder”

Banker, pensionsselskaber og investeringsvirksomheder ser ind i en fremtid, hvor regulering og krav vil tvinge dem i en grønnere retning. I PKA-chef Jon Johnsens øjne skal hverken danske eller europæiske myndigheder være bange for at stramme skruen.

Samfund

Med nye EU-krav skal ’brug og smid væk’-kulturen smides i skraldespanden

EU vil sætte nye krav til elektronik, så mindre elskrot ender i affaldsdynger. Det skal naturligvis gavne forbrugerne og miljøet, men også de udviklingslande, som ofte aftager de store bunker af giftigt affald.

Klima, miljø og energi

Nu stiller Svanemærket omfattende krav til tekstiler

Flere krav til produktdesign og kemikalier, øget fokus på kvalitet og levetid samt forbud mod afbrænding af usolgte tekstiler. Det er nogle af de tiltag, der er med i Svanemærkets nye krav til tekstiler – og som skal være med til at sikre mere cirkulære tekstiler og dermed også reduceret klimabelastning.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere