12.01.2023  |  Medarbejder

Kommunalt projekt skal sikre grøn arbejdsstyrke

Et millionstort beløb skal hjælpe udsatte borgere i Holbæk Kommune med at få job i små og mellemstore virksomheder, der arbejder med grøn omstilling.

Hvis den grønne omstilling i virksomhederne skal sikres, er det nødvendigt, at de har adgang til den arbejdskraft, de har brug for.

Det er i grove træk grunden til, at Holbæk Kommune har fået tilsagn om støtte på 22,1 million kroner til et projekt, der skal hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet ind i de virksomheder, der mangler hænder til den grønne omstilling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nyt projekt bygger bro mellem socialt udsatte og lokale virksomheder

Projektet, der hedder ’Mod job og uddannelse’, sker i samarbejde med Kalundborg Kommune og erhvervsfyrtårnet Bioscience og har som målsætning, at 175 borgere fra begge kommuner skal deltage i initiativet. Det forventes, at projektet starter 1. marts 2023.

”Vi er meget taknemmelige for den her ekstraordinære mulighed for at understøtte både vores virksomheder og borgere. I Holbæk Kommune har vi mange gode virksomheder, som gerne vil den grønne omstilling, men som ganske enkelt mangler hænder for at kunne fortsætte udviklingen. Samtidigt har vi en gruppe borgere, der med den rette hjælp kan træde til og gøre forskellen,” siger Søren Stavnskær, formand for udvalget for beskæftigelse, uddannelse og erhverv, i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk blomsterforretning sætter fokus på alternativ rekruttering

De 22,1 million kroner kommer fra en pulje på i alt 124 millioner kroner fra Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, hvis overordnede målsætning er at sikre kvalificeret arbejdskraft, som kan hjælpe en grøn udvikling på vej hos SMV’erne.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere