21.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Tips og tricks til at rejse ansvarligt

Drømmer du også om at rejse væk, men uden at sætte for tunge klima- og andre uansvarlige aftryk på din vej? Så kan du få tips og tricks til at gøre din rejse lidt mere bæredygtig.

Når vi rejser, kan det blandt andet koste dyrt på klimakontoen. Men det er faktisk muligt at tage på ferie og bevare den gode samvittighed. Det kræver bare, at du tager et par aktive valg og planlægger ferien lidt mere nøje. Nedenfor kan du lade dig inspirere af en guide fra travel.usnews.com.

Vælg din rejsearrangør nøje
At rejse ansvarligt handler om meget mere end at passe på klimaet. Det handler også om at fremme den sociale trivsel ved at udnytte lokale guider og leverandører. Her er det blandt andet værd at overveje, hvilken rejsearrangør du vælger at benytte, og hvad dine pengene egentlig går til. Her kan du eksempelvis vælge en arrangør, der har bæredygtige principper om blandt andet miljømæssig, økonomisk og dyremæssig velfærd.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk rejsebureau får blåstempling i bæredygtig turisme

Støt de lokale på din rejse
Når du bruger penge på din rejse, kan du med fordel lade de lokale få del i dem. Hermed støtter du ikke bare lokalsamfundet, du får også indblik i det lokale samfund og dermed en mere berigende og meningsfuld rejse. Du kan støtte lokalsamfundets økonomi på mange måder - ved alt fra at bo lokalt, tage på ture arrangeret af lokale til at handle i de lokales butikker. På flere destinationer støtter lokalt-baserede initiativer også bæredygtige formål. Vælger du at bo på hotel, kan du undersøge, hvordan hotellet påvirker miljøet og lokalsamfundet.

Læs også: Danskere efterspørger bæredygtige rejser

Reducer din CO2-udledning
Der er mange måder, hvor du som rejsende kan gøre en indsats for at mindske dit CO2-aftryk. Helt lavpraktisk kan du vælge at bruge genanvendelige vandflasker og minimere dit plastikaffald, men du kan også gøre en forskel ved at bruge offentlig transport fremfor at leje din egen bil. Andre klimavenlige transportmidler er tog og cykel, og er du rigtig aktiv, er vandreturen også at foretrække. Vælger du at flyve, er det bedst at tage den direkte rute uden for mange mellemlandinger. Nogle store flyselskaber tilbyder også, at du kan udligne kulstofforbruget på din rute ved at donere penge til miljørigtige projekter.

Ønsker du flere tips til at sætte positive og bæredygtige fodspor på din rejse, så læs med her

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere