05.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Tjek om din virksomhed er cirkulær nok

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er både sund fornuft og god forretning i den cirkulære økonomi, men ikke alle virksomheder har fået begrebet ind under huden endnu. Det skal den nye hjemmeside CirkulærVirksomhed.dk være med til at ændre på. Bag siden står Miljøstyrelsen og DI.

Over halvdelen af alle små og mellemstore virksomheder i Danmark arbejder allerede med cirkulær økonomi – f.eks. ved at genbruge ressourcer og mindske spild og affaldsmængder. Men mindre end hver tredje virksomhed ved, at sådan en indsats faktisk er et led i den cirkulære økonomi. Det viser en undersøgelse, som Epinion lavede for Miljøstyrelsen i juni måned.
 
- Egentlig er det også ret ligegyldigt, om man kender begrebet ’cirkulær økonomi’ eller ej, hvis bare man vælger nogle gode og fornuftige løsninger i sin virksomhed. Men det kan være en fordel at kende begrebet, hvis man gerne vil gå ét skridt videre som virksomhed og sikre sig, at man opnår alle de økonomiske og miljømæssige fordele, som man kan få gennem en mere systematisk tilgang til cirkulær økonomi, siger Karin Klitgaard, som er miljøpolitisk chef i Dansk Industri (DI).
 
Derfor håber hun også, at den nye hjemmeside CirkulærVirksomhed.dk bliver et stort tilløbsstykke for virksomheder landet over. Det er Miljøstyrelsen som står bag hjemmesiden med støtte fra DI.

Test din egen virksomhed

Hjemmesiden indeholder en række værktøjer for virksomheder, der gerne vil bruge cirkulær økonomi til at forbedre forretningen, og cases, der beskriver, hvordan udvalgte virksomheder har grebet mulighederne. Er du helt ny på området, kan du ved at svare på fire enkle spørgsmål finde ud af, hvilke værktøjer og cases, som er mest relevante for netop din virksomhed. 

- Cirkulær økonomi er jo rigtig mange ting. Det kan både være nyttigt at tænke ind i forbindelse med produktion og design, men også i forhold til leverandørkæden, udviklingen af ens forretningsmodeller og i markedsføringen af produkter og services. Og selvom mange virksomheder allerede er i gang – bevidst eller ubevidst – er der også mange, som kan udnytte mulighederne langt bedre, siger Karin Klitgaard, som oplever en stor interesse hos virksomhederne for både at lære mere og arbejde mere med cirkulær økonomi. 

Ifølge Miljøstyrelsens undersøgelse, som bygger på svar fra 610 små og mellemstore virksomheder, mener hver anden virksomhed, at de ved for lidt om cirkulær økonomi.

Se den nye hjemmeside for cirkulær økonomi her

Læs også: Udspil om cirkulær økonomi er en ren 12'er 

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere