21.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Toyota har godt gang i salget af hybridbiler

Bilfabrikanten Toyota har nu solgt over otte millioner hydbridkørertøjer på verdensplan de sidste 18 år.

For tyve år siden eksperimenterede Toyota med den første hybrid-prototype. Dengang havde bilerne en meget uklar fremtid, men i dag har Toyota solgt mere end otte millioner hybridkørertøjer på verdensplan.

Læs også: Lys fremtid for elbiler i Danmark

Ifølge Toyotas egne beregninger har de mange hybridbiler resulteret i omtrent 58 millioner færre tons CO2-udledninger, end hvad benzin-drevne køretøjer af lignende størrelse og køreegenskaber ville have udledt.

Bilproducenten anslår desuden, at hybridbilerne har medført en besparelse på cirka 22 millioner liter benzin sammenlignet med den mængde, der bruges af benzin-drevne køretøjer af lignende størrelser.

Læs også: Tocifret millionbeløb til grøn kørsel

Toyota lancerede sin første hybridbil, ’Prius,’ i 1997. Siden har producenten gradvist tilføjet nye hybrid-modeller til sortimentet og har for nylig annonceret bilen RAV4 Hybrid. I alt findes der over 30 Toyota hybrid-modeller. 

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere