16.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Transportbranchen beder EU om penge til grøn omstilling

En sammenslutning af organisationer inden for transportbranchen, der bl.a. tæller skibsejerorganisationen ECSA, opfordrer EU til finansielt at støtte overgangen til et klimaneutralt og grønt transportsystem.

Forud for de kommende forhandlinger om EU’s finansielle rammer opfordrer forbundet for europæiske skibsejere ECSA sammen med mere end 40 andre europæiske transportorganisationer Europa-Parlamentet og Europarådet til at øge det såkaldte CEF-budget.

Læs også: Ny international erklæring om grøn transport

Det skriver ECSA selv på sin hjemmeside og peger på, at overgangen til et klimaneutralt og grønt transportsystem kræver investeringen.

”Den europæiske shippingindustri er fuldt engageret i at arbejde hen mod at blive CO2-neutral inden for dette århundrede i overensstemmelse med IMO’s reduktionsstrategi”, siger ECSA’s generalsekretær, Martin Dorsman, og fortsætter:

”Det meget ambitiøse reduktionsmål vil kræve gennembrud inden for forskning og udvikling af teknologier, udstyr og brændstoffer, der endnu ikke eksisterer. EU-støtte vil være nødvendigt for at skabe vækst og arbejdspladser i Europa”.

Læs også: Eksperter: Biogas kan bane vejen for grøn transport

Som eksempel på projekter, der kunne have gavn af støtte fra EU, nævner ECSA, at EU-programmet Trans European Transport Network (TEN-T) stadig mangler 750 mia. euro (godt 5.600 mia. kr.) for at blive færdiggjort frem mod 2030.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere