18.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Trecifret millionbeløb skal mindske H&M’s scope 3-udledninger

Modegiganten vil med 300 millioner svenske kroner årligt mindske den klimapåvirkning, der kommer fra leverandører, produktion og tekstiler.

Den svenske modegigant H&M har netop annonceret, at man vil tage kampen op mod de CO2-udledninger, som kan være mere vanskelige for virksomheder at mindske – nemlig dem, der kommer fra forsyningskæden.

Med et årligt budget på 300 millioner svenske kroner vil modekæden således finansiere projekter, der skal nedbringe brugen af kul og samtidig hjælpe sine leverandører med at omstille til grøn energi.

Det skriver mediet ESG Today.

Læs også: Videnskab præger de fem innovative vindere af H&M Foundation's 2022 'Global Change Award'

Så flere andre modekæder i branchen står de CO2-udledninger, som kommer fra scope 3, for størstedelen af H&M’s klimaftryk.

Ifølge modekædens Sustainability Report fra sidste år, kommer 99 procent af udledninger fra dette område, hvoraf over 60 procent udledes gennem forsyningskædeområder som tekstilproduktion og -bearbejdning samt råmaterialer og transport.

For at nedbringe klimapåvirkningen vil H&M derfor bruge sit millionstore årsbudget på at støtte projekter som Green Fashion Initiative, der vil øge brugen af grønne energiformer og bæredygtige råmaterialer.

Derudover vil kæden implementere en såkaldt intern kulstofsafgift, som skal drive en ændring i måden, man indkøber, designer, producerer og trasnsporterer.

Læs også: Kemikalie-indhold i brugte tekstiler kan hæmme genanvendelse

H&M har også nyligt valgt at finansiere fonden Fashion Climate Fund, som vil facilitere midler, der kan dekarbonisere leverandørers forretningsaktiviteter.

Og i en aftale med Direct Air Capture vil modegiganten forpligte sig til at fjerne 10.000 ton CO2 i luften.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere