18.11.2022 | Klima, miljø og energi
Trecifret millionbeløb skal mindske H&M’s scope 3-udledninger
Modegiganten vil med 300 millioner svenske kroner årligt mindske den klimapåvirkning, der kommer fra leverandører, produktion og tekstiler.
En række finansieringsinitiativer skal på forskellig vis hjælpe H&M leverandører og forretningen skal med at nedbringe sin CO2 i forsyningskæden. Arkivfoto.
Den svenske modegigant H&M har netop annonceret, at man vil tage kampen op mod de CO2-udledninger, som kan være mere vanskelige for virksomheder at mindske – nemlig dem, der kommer fra forsyningskæden.
Med et årligt budget på 300 millioner svenske kroner vil modekæden således finansiere projekter, der skal nedbringe brugen af kul og samtidig hjælpe sine leverandører med at omstille til grøn energi.
Det skriver mediet ESG Today.
Læs også: Videnskab præger de fem innovative vindere af H&M Foundation's 2022 'Global Change Award'
Så flere andre modekæder i branchen står de CO2-udledninger, som kommer fra scope 3, for størstedelen af H&M’s klimaftryk.
Ifølge modekædens Sustainability Report fra sidste år, kommer 99 procent af udledninger fra dette område, hvoraf over 60 procent udledes gennem forsyningskædeområder som tekstilproduktion og -bearbejdning samt råmaterialer og transport.
For at nedbringe klimapåvirkningen vil H&M derfor bruge sit millionstore årsbudget på at støtte projekter som Green Fashion Initiative, der vil øge brugen af grønne energiformer og bæredygtige råmaterialer.
Derudover vil kæden implementere en såkaldt intern kulstofsafgift, som skal drive en ændring i måden, man indkøber, designer, producerer og trasnsporterer.
Læs også: Kemikalie-indhold i brugte tekstiler kan hæmme genanvendelse
H&M har også nyligt valgt at finansiere fonden Fashion Climate Fund, som vil facilitere midler, der kan dekarbonisere leverandørers forretningsaktiviteter.
Og i en aftale med Direct Air Capture vil modegiganten forpligte sig til at fjerne 10.000 ton CO2 i luften.
- HCL
Klima, miljø og energi

Storbritannien forbyder reklamer fra flere olieselskaber
Flere reklamer fra Shell, Petronas og Repsol er nu blevet taget ned, fordi de ifølge Storbritanniens reklametilsyn mangler essentiel information om forretningernes klimabelastende aktiviteter.
Medarbejder

Landsdækkende bæredygtighedsteam skudt godt i gang
Bygma samlede for nylig for første gang sit landsdækkende bæredygtighedsteam bestående af regionale bæredygtighedskonsulenter og lokale bæredygtighedsambassadører med henblik på at grundlægge en god indbyrdes vidensdeling.
Klima, miljø og energi

Presset biodiversitet kræver den største arealomlægning i Danmark i nyere tid
Med en radikal omlægning af Danmarks areal kan vi beskytte biodiversiteten og samtidig høste store gevinster. Det viser en ny analyse fra CONITO, der beskriver de dilemmaer og muligheder en ny biodiversitetslov skal balancere.
Kommunikation

EU-regulatorer ser øget risiko for greenwashing hos banker
At finansielle institutioner som banker begår greenwashing bliver kun en mere og mere aktuel risiko. Det viser nye rapporter fra EU.
Klima, miljø og energi

Rapport: Industrien kan spare energiudgifter i milliardklassen
Selvom danske industrivirksomheder generelt er blevet mere energieffektive, er der fortsat et stort potentiale for at udnytte energien bedre, viser ny rapport fra IDA.
Medarbejder

Amazon-ansatte protesterer over virksomhedens klimaindsats
Over 1000 ansatte i logistikvirksomheden udtrykte onsdag deres utilfredshed over arbejdsforhold og den foreløbige indsats for at nå klimamålene.