0 kommentarer" /> Trods vækst tager erhvervsgiganter vigtige skridt i klimakampen | CSR.dk

04.08.2022  |  Klima, miljø og energi

Trods vækst tager erhvervsgiganter vigtige skridt i klimakampen

Selv om flere af Danmarks store virksomheder viser store omsætningstal har de også formået at reducere CO2-udledningen de seneste to år. Det viser en kortlægning af Finans. Flere aktører er dog skeptiske overfor virksomhedernes samlede klimaindsats.

0 kommentarer

Selv om omsætningen for en række af landets største virksomheder er steget med 29 procent de seneste to år, har de også holdt den CO2-udledning, der kommer fra driften, på et uændret niveau.

Foruden Mærsk har danske topvirksomheder reduceret klimabelastningen med 12 procent, viser en kortlægning af de 30 største virksomheders CO2-udledning fra 2019 til 2021, som Finans har foretaget.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Bæredygtighed er en hjørnesten i ny DLG-strategi

Selv om det er fornuftige skridt i den rigtig retning, mener flere, at der stadig er langt til målstregen.

Blandt andet Bjarke Møller, direktør i miljøorganisationen Rådet for Grøn Omstilling, som mener, at der skal mere til for at nå de nødvendige reduktioner i 2030.

Sven Beyersdorff, ledende partner i konsulentvirksomheden Nordic Sustainability, deler holdningen.

Læs også: Unilever beskyldes for overdrevent bæredygtighedsfokus

”Mange virksomheder er startet på det hårde arbejde med at nedbringe CO2-udledningen, men bredt set tager virksomhederne stadig ikke de nødvendige skridt. Selv ikke syv år efter Parisaftalen”, siger han til Finans.

Flere eksperter vil også have mere fart på virksomhedernes klimaarbejde. Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, mener, at virksomhederne også skal kunne levere absolutte reduktioner, selv om de stiger i omsætning.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere