21.07.2022  |  Strategi & ledelse

Bæredygtighed er en hjørnesten i ny DLG-strategi

Fremtidens forretning skal bygges op omkring bæredygtige løsninger. Det er budskabet fra DLG, der netop har offentliggjort sin nye strategi - Creating the Future 2030.

Landbrugs- og energiselskabet DLG har netop lanceret en koncernstrategi, der skal bygge videre på den seneste strategiperiode, hvor DLG-koncernen forbedrede sin indtjeningsevne og finansielle nøgletal.

Det solide fundament vil DLG bygge videre på med Creating the Future 2030, der skal sætte den strategiske retning for, hvordan koncernen skal udvikle sig de kommende år. Og det kræver grøn handling, mener bestyrelsesformand, Niels Dengsø Jensen.

Læs også: Nyt forskningscenter skal bane vejen for grøn omstilling i landbruget

”Det er nu, vi skal definere fremtidens DLG-koncern. Vi skal fortsætte væksten, men på en ansvarlig måde. Creating the Future 2030 er en strategi, som i høj grad er drevet af værdier og et ønske om at tage samfundsansvar, men hvor vi samtidig stræber efter at fortsætte den positive udvikling, der har været i forretningen de seneste år”, siger han.  

”Der er brug for handling og løsninger”
Selv ser DLG bæredygtighed som en kommerciel mulighed, og det skal være en hjørnesten i forretningen i fremtiden.

Det er ambitionen, at DLG vil investere 2 milliarder kroner i den bæredygtige omstilling frem mod 2030.

”Vi skal investere endnu flere penge, kompetencer og mere tid, end vi allerede har gjort, i nye produkter og produktionsformer indenfor alternative proteiner, inputprodukter til planteavl og grønne energiformer. På den måde løfter vi både DLG’s og vores mange kunders indtjeningspotentiale, mens vi samtidig bidrager til den bæredygtige omstilling. Der er brug for handling og løsninger, og her ser vi os selv som en central aktør”, siger Group CEO Kristian Hundebøll.  

Læs også: Landbrug- og fødevaresektoren har fået bevilliget 201 millioner kroner til den grøn omstilling

Da DLG offentliggjorde bæredygtighedsplanen Zero i 2021 forpligtede koncernen sig samtidig til at opfylde Paris-aftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader.

Det skal blandt andet ske ved at omstille til grøn elektricitet og fremme brugen af vedvarende energiformer.

I foråret 2022 har DLG også tilsluttet sig Science Based Targets Initiative og indsendt en ansøgning for at få målene valideret.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere