21.07.2022 | Strategi & ledelse
Bæredygtighed er en hjørnesten i ny DLG-strategi
Fremtidens forretning skal bygges op omkring bæredygtige løsninger. Det er budskabet fra DLG, der netop har offentliggjort sin nye strategi - Creating the Future 2030.
”Vi skal investere endnu flere penge, kompetencer og mere tid, end vi allerede har gjort", siger CEO Kristian Hundebøll om den nye DLG-strategi. Foto: DLG.
Landbrugs- og energiselskabet DLG har netop lanceret en koncernstrategi, der skal bygge videre på den seneste strategiperiode, hvor DLG-koncernen forbedrede sin indtjeningsevne og finansielle nøgletal.
Det solide fundament vil DLG bygge videre på med Creating the Future 2030, der skal sætte den strategiske retning for, hvordan koncernen skal udvikle sig de kommende år. Og det kræver grøn handling, mener bestyrelsesformand, Niels Dengsø Jensen.
Læs også: Nyt forskningscenter skal bane vejen for grøn omstilling i landbruget
”Det er nu, vi skal definere fremtidens DLG-koncern. Vi skal fortsætte væksten, men på en ansvarlig måde. Creating the Future 2030 er en strategi, som i høj grad er drevet af værdier og et ønske om at tage samfundsansvar, men hvor vi samtidig stræber efter at fortsætte den positive udvikling, der har været i forretningen de seneste år”, siger han.
”Der er brug for handling og løsninger”
Selv ser DLG bæredygtighed som en kommerciel mulighed, og det skal være en hjørnesten i forretningen i fremtiden.
Det er ambitionen, at DLG vil investere 2 milliarder kroner i den bæredygtige omstilling frem mod 2030.
”Vi skal investere endnu flere penge, kompetencer og mere tid, end vi allerede har gjort, i nye produkter og produktionsformer indenfor alternative proteiner, inputprodukter til planteavl og grønne energiformer. På den måde løfter vi både DLG’s og vores mange kunders indtjeningspotentiale, mens vi samtidig bidrager til den bæredygtige omstilling. Der er brug for handling og løsninger, og her ser vi os selv som en central aktør”, siger Group CEO Kristian Hundebøll.
Læs også: Landbrug- og fødevaresektoren har fået bevilliget 201 millioner kroner til den grøn omstilling
Da DLG offentliggjorde bæredygtighedsplanen Zero i 2021 forpligtede koncernen sig samtidig til at opfylde Paris-aftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader.
Det skal blandt andet ske ved at omstille til grøn elektricitet og fremme brugen af vedvarende energiformer.
I foråret 2022 har DLG også tilsluttet sig Science Based Targets Initiative og indsendt en ansøgning for at få målene valideret.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Hos Rema 1000 er brunkul til grillen passé
Gennem et nyt samarbejde bliver det ikke længere muligt at finde brunkul hos Rema 1000. Fra i år vil supermarkedskæden nemlig kun sælge biobaserede briketter.
Strategi & ledelse

Byggecentre kan få hjælp til at gøre kunderne klogere på bæredygtighed
Tre ud af fire danskere har lidt eller ingen viden om bæredygtige byggematerialer. Det vil Videncentret Bolius, foreningen Realdania og Danske Byggecentre lave om på, og derfor inviterer partnerne landets byggecentre til at søge midler til bæredygtige idéer og aktiviteter.
Klima, miljø og energi

Danske Rederier: CO2-lagring i Nordsøen er godt nyt
Energistyrelsen har netop åbnet for ansøgning om tilladelse til lagring af CO2 i Nordsøen. Og det er Danske Rederier positive over for og mener, det kan sikre både klima og arbejdskraft.
Klima, miljø og energi

Hver anden borger er villig til at ændre adfærd for klimaet
De fleste danskere ønsker at leve mere bæredygtigt. Men det er blot hver femte, der faktisk gør det, viser ny rapport.
Klima, miljø og energi

Amerikanske stater boykotter grønne investeringer
Investeringsselskaber, der har fokus på bæredygtighed og ESG, bliver nu boykottet af flere stater i USA.
Samfund

Fem lande er klimaskyld i udviklingslandes tab af 6.000 mia. dollars
Forskere har lavet en model, der viser, hvor store økonomiske tab de største klimasyndere forårsager i andre lande. Håb og frygt i lige mål for, at det kan gøre erstatningssøgsmål mulige.