Trykte dagligvarereklamer koster 300.000 ton CO2 om året

En sammenslutning af forskellige organisationer går nu sammen om at nedbringe mængden af trykte dagligvarereklamer. "Det er jo dybest set en unødvendig miljøbelastning", siger Coop's ansvarlighedsdirektør.

21.02.2022

CSR.dk

En undersøgelse fra Mindful Food Solutions, som Coop har fået lavet, viser, at danske trykreklamer samlet set koster cirka 300.000 ton CO2 om året.

Derfor har Coop og en række andre organisationer lavet en opfordringen til en ordning, hvor man skal takke ja til reklamer i sin postkasse i set for - som nu - nej tak.

Det skriver DR.

Hos Coop ønsker man at gå endnu længere end den nye ordning. Her er holdningen nemlig, at de fysiske reklamer snart skal være fortid.

"Det er jo dybest set en unødvendig miljøbelastning. Derfor vil vi gerne opfordre til, at det ikke bare er en Ja tak-ordning, men at man også kigger på at få papirreklamerne helt udfaset", siger ansvarlighedsdirektør ved Coop Signe Didde Frese.

Ja tak-ordningen har tidligere været oppe at vende, men blev sløjfet, da der blev sået tvivl om, hvorvidt ordningen ville stride mod EU-reglerne på området.

Læs også: Coop har reduceret sin CO2-udledning med 32%

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet. Organisationerne bag det nye opråb har gennem aktindsigt fået indblik i, at EU-Kommissionen mener, at en dansk Ja tak-ordning med stor sandsynlighed er lovlig. Samtidig har flere hollandske byer allerede indført en Ja tak-ordning.

Man afventer dog fortsat den endelige juridiske afklaring fra Kommissionen.

Og det er da heller ikke udelukkende positive effekter den nye ordning vil medføre. Lokalaviserne, der i dag bliver uddelt sammen med reklamerne, vil få det svært.

"Det her tiltag skulle nødigt rive tæppet væk under de lokale ugeaviser og dermed lave en væsentlig forringelse af det lokale demokrati", siger Christian Rabjerg Madsen, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Bag opfordringen står foruden Coop også Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Industri, Plastic Change, Rådet for Grøn Omstilling, Reklamer Ja Tak, Dansk Affaldsforening, Forbrugerrådet Tænk, Verdens Skove og Ungeklimarådet.

- MTN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V