21.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Trykte dagligvarereklamer koster 300.000 ton CO2 om året

En sammenslutning af forskellige organisationer går nu sammen om at nedbringe mængden af trykte dagligvarereklamer. "Det er jo dybest set en unødvendig miljøbelastning", siger Coop's ansvarlighedsdirektør.

En undersøgelse fra Mindful Food Solutions, som Coop har fået lavet, viser, at danske trykreklamer samlet set koster cirka 300.000 ton CO2 om året.

Derfor har Coop og en række andre organisationer lavet en opfordringen til en ordning, hvor man skal takke ja til reklamer i sin postkasse i set for - som nu - nej tak.

Det skriver DR.

Hos Coop ønsker man at gå endnu længere end den nye ordning. Her er holdningen nemlig, at de fysiske reklamer snart skal være fortid.

"Det er jo dybest set en unødvendig miljøbelastning. Derfor vil vi gerne opfordre til, at det ikke bare er en Ja tak-ordning, men at man også kigger på at få papirreklamerne helt udfaset", siger ansvarlighedsdirektør ved Coop Signe Didde Frese.

Ja tak-ordningen har tidligere været oppe at vende, men blev sløjfet, da der blev sået tvivl om, hvorvidt ordningen ville stride mod EU-reglerne på området.

Læs også: Coop har reduceret sin CO2-udledning med 32%

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet. Organisationerne bag det nye opråb har gennem aktindsigt fået indblik i, at EU-Kommissionen mener, at en dansk Ja tak-ordning med stor sandsynlighed er lovlig. Samtidig har flere hollandske byer allerede indført en Ja tak-ordning.

Man afventer dog fortsat den endelige juridiske afklaring fra Kommissionen.

Og det er da heller ikke udelukkende positive effekter den nye ordning vil medføre. Lokalaviserne, der i dag bliver uddelt sammen med reklamerne, vil få det svært.

"Det her tiltag skulle nødigt rive tæppet væk under de lokale ugeaviser og dermed lave en væsentlig forringelse af det lokale demokrati", siger Christian Rabjerg Madsen, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Bag opfordringen står foruden Coop også Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Industri, Plastic Change, Rådet for Grøn Omstilling, Reklamer Ja Tak, Dansk Affaldsforening, Forbrugerrådet Tænk, Verdens Skove og Ungeklimarådet.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere