24.06.2019  |  Klima, miljø og energi

TUI fjerner rødt kød fra flyets menukortet

TUI vil gerne gøre det mere bæredygtigt at tage på ferie med flyet. Som seneste tiltag har de derfor stoppet salget af rødt kød ombord på deres egne fly.

Det er vist ingen hemmelig, at både flyrejser og produktionen af rødt kød står for en forholdsvis stor udledning af CO2. Derfor kan det måske også give anledning til dårlig samvittighed, hvis du på flyet med kurs med Australien fik den lange transporttid til at gå ved at indtage et stort stykke lammekød til aftensmad.

Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Det dilemma kan du dog ikke længere havne i, når du flyver med et af TUIs egne fly. Flyselskabet har således fra d. 1. juni udfaset salget af oksekød, svinekød og lam ombord på flyene. Produktionen af oksekød udleder ifølge Levnedsmiddelforvaltningen i Sverige ti gange højere emissioner pr. kg. end kylling.

”Når vi spørger vores kunder, hvordan de tænker på bæredygtighed i forbindelse med deres fremtidige rejse, vil der normalt være rødt kød eller kød i almindelighed på listen over ting, de selv vil ændre på. Derfor investerer vi nu i at gøre fugl, fisk og vegetarisk rigtig god, mens vi fjerner det røde kød”, siger Anna Kiefer, bæredygtighedsekspert i TUI.

Udfasning af rødt kød fra menuen er kun ét i rækken af flere initiativer for at skabe mindre miljøskadelige måltider ombord. Ved at arbejde med forudbestilte måltider, kan man også sikre sig, at madaffaldet i princippet udebliver. Gæsterne kan allerede forudbestille deres mad før afrejse, og kun den mad, bliver således lavet. Det reducerer også vægten ombord, hvilket medfører mindre brændstofforbrug og dermed lavere udslip.

Klimakompensere allerede for alle nordiske kunder
Overfor B.T. fortæller pressechef i TUI Danmark, Mikkel Hansen, desuden, at selskabet i maj begyndte at klimakompensere for alle nordiske kunder på TUI's egne fly og hoteller.

Derudover understreger pressechefen, at TUI med sine tiltag ønsker at være rollemodel for andre selskaber og vise, at det faktisk kan lade sig gøre at gøre flyveturen mere klimavenlig.

”Udfasningen af rødt kød er bare et af flere tiltag i en større strategi. På længere sigt håber vi, at det bliver mere bæredygtigt at tage på ferie i stedet for at erstatte flyrejsen med noget andet”, siger Mikkel Hansen til B.T.

Læs også: TUI styrker sit kommunikationsteam med bæredygtighedsekspert

TUI arbejder sammen med selskabet Foodcase, der er tilknyttet Wageningen Universitet, verdens førende inden for fødevareforskning. Blandt andet er ambitionen at være den første i verden til at servere kaffe i en spiselig kaffekop, noget der for tiden bliver testet.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere