24.06.2019 | Klima, miljø og energi
TUI fjerner rødt kød fra flyets menukortet
TUI vil gerne gøre det mere bæredygtigt at tage på ferie med flyet. Som seneste tiltag har de derfor stoppet salget af rødt kød ombord på deres egne fly.
Det er vist ingen hemmelig, at både flyrejser og produktionen af rødt kød står for en forholdsvis stor udledning af CO2. Derfor kan det måske også give anledning til dårlig samvittighed, hvis du på flyet med kurs med Australien fik den lange transporttid til at gå ved at indtage et stort stykke lammekød til aftensmad.
Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser
Det dilemma kan du dog ikke længere havne i, når du flyver med et af TUIs egne fly. Flyselskabet har således fra d. 1. juni udfaset salget af oksekød, svinekød og lam ombord på flyene. Produktionen af oksekød udleder ifølge Levnedsmiddelforvaltningen i Sverige ti gange højere emissioner pr. kg. end kylling.
”Når vi spørger vores kunder, hvordan de tænker på bæredygtighed i forbindelse med deres fremtidige rejse, vil der normalt være rødt kød eller kød i almindelighed på listen over ting, de selv vil ændre på. Derfor investerer vi nu i at gøre fugl, fisk og vegetarisk rigtig god, mens vi fjerner det røde kød”, siger Anna Kiefer, bæredygtighedsekspert i TUI.
Udfasning af rødt kød fra menuen er kun ét i rækken af flere initiativer for at skabe mindre miljøskadelige måltider ombord. Ved at arbejde med forudbestilte måltider, kan man også sikre sig, at madaffaldet i princippet udebliver. Gæsterne kan allerede forudbestille deres mad før afrejse, og kun den mad, bliver således lavet. Det reducerer også vægten ombord, hvilket medfører mindre brændstofforbrug og dermed lavere udslip.
Klimakompensere allerede for alle nordiske kunder
Overfor B.T. fortæller pressechef i TUI Danmark, Mikkel Hansen, desuden, at selskabet i maj begyndte at klimakompensere for alle nordiske kunder på TUI's egne fly og hoteller.
Derudover understreger pressechefen, at TUI med sine tiltag ønsker at være rollemodel for andre selskaber og vise, at det faktisk kan lade sig gøre at gøre flyveturen mere klimavenlig.
”Udfasningen af rødt kød er bare et af flere tiltag i en større strategi. På længere sigt håber vi, at det bliver mere bæredygtigt at tage på ferie i stedet for at erstatte flyrejsen med noget andet”, siger Mikkel Hansen til B.T.
Læs også: TUI styrker sit kommunikationsteam med bæredygtighedsekspert
TUI arbejder sammen med selskabet Foodcase, der er tilknyttet Wageningen Universitet, verdens førende inden for fødevareforskning. Blandt andet er ambitionen at være den første i verden til at servere kaffe i en spiselig kaffekop, noget der for tiden bliver testet.
- JMA
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.