TUI fjerner rødt kød fra flyets menukortet

TUI vil gerne gøre det mere bæredygtigt at tage på ferie med flyet. Som seneste tiltag har de derfor stoppet salget af rødt kød ombord på deres egne fly.

24.06.2019

CSR.dk

Det er vist ingen hemmelig, at både flyrejser og produktionen af rødt kød står for en forholdsvis stor udledning af CO2. Derfor kan det måske også give anledning til dårlig samvittighed, hvis du på flyet med kurs med Australien fik den lange transporttid til at gå ved at indtage et stort stykke lammekød til aftensmad.

Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Det dilemma kan du dog ikke længere havne i, når du flyver med et af TUIs egne fly. Flyselskabet har således fra d. 1. juni udfaset salget af oksekød, svinekød og lam ombord på flyene. Produktionen af oksekød udleder ifølge Levnedsmiddelforvaltningen i Sverige ti gange højere emissioner pr. kg. end kylling.

”Når vi spørger vores kunder, hvordan de tænker på bæredygtighed i forbindelse med deres fremtidige rejse, vil der normalt være rødt kød eller kød i almindelighed på listen over ting, de selv vil ændre på. Derfor investerer vi nu i at gøre fugl, fisk og vegetarisk rigtig god, mens vi fjerner det røde kød”, siger Anna Kiefer, bæredygtighedsekspert i TUI.

Udfasning af rødt kød fra menuen er kun ét i rækken af flere initiativer for at skabe mindre miljøskadelige måltider ombord. Ved at arbejde med forudbestilte måltider, kan man også sikre sig, at madaffaldet i princippet udebliver. Gæsterne kan allerede forudbestille deres mad før afrejse, og kun den mad, bliver således lavet. Det reducerer også vægten ombord, hvilket medfører mindre brændstofforbrug og dermed lavere udslip.

Klimakompensere allerede for alle nordiske kunder
Overfor B.T. fortæller pressechef i TUI Danmark, Mikkel Hansen, desuden, at selskabet i maj begyndte at klimakompensere for alle nordiske kunder på TUI's egne fly og hoteller.

Derudover understreger pressechefen, at TUI med sine tiltag ønsker at være rollemodel for andre selskaber og vise, at det faktisk kan lade sig gøre at gøre flyveturen mere klimavenlig.

”Udfasningen af rødt kød er bare et af flere tiltag i en større strategi. På længere sigt håber vi, at det bliver mere bæredygtigt at tage på ferie i stedet for at erstatte flyrejsen med noget andet”, siger Mikkel Hansen til B.T.

Læs også: TUI styrker sit kommunikationsteam med bæredygtighedsekspert

TUI arbejder sammen med selskabet Foodcase, der er tilknyttet Wageningen Universitet, verdens førende inden for fødevareforskning. Blandt andet er ambitionen at være den første i verden til at servere kaffe i en spiselig kaffekop, noget der for tiden bliver testet.

- JMA

Dansk Standard

Sponseret

Tiden er inde til at sætte fokus på overgangsalder på arbejdspladser

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

26.08.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Mål klimaaftrykket på din IT-Løsning

26.08.2025Kinnarps A/S

Sponseret

ABCD - ESG? 7 vigtige bæredygtigheds-forkortelser forklaret

25.08.2025Schneider Electric

Sponseret

Højtydende kontaktor giver nye fordele

25.08.2025CSR.dk

Rekordår for genanvendt elektronik til studiestart

25.08.2025CSR.dk

Københavns Lufthavn kan nu lagre grøn strøm

20.08.2025CSR.dk

Klimaforandringer er en skjult motor bag stigende fødevarepriser

20.08.2025JUC SERVICE ApS

Sponseret

Ny certificering i miljøret skal styrke ansvarlig udvikling og projekter

18.08.2025CSR.dk

Nationalbanken: Varmere klima kan øge dansk produktivitet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

27.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Klappir Nordic ApS
Seminar
Fra omkostninger til katalysator

Nøglerne til ROI i bæredygtige forsyningskæder

Dato

27.08.2025

Tid

14:20

Sted

Bella Center, Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

28.08.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU
Efteruddannelse
Operations Management

Få kompetencerne til at optimere din virksomheds driftsprocesser og produktions-flows. Og skab mere værdi for virksomheden ved at planlægge og styre driftsopgaver mere effektivt.

Dato

28.08.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket drift

Svanemærket Bygningsdrift er et bedre valg for miljøet, klimaet og beboerne. Servicen opfylder strenge krav til bygningers brugsfase. Både til energi, vand, affald, udemiljø samt kemikalier og byggevarer. Kriterierne fremmer ressourceeffektivitet, reduceret klimapåvirkning og tilpasning til klimaforandring. Kriterierne gavner også bygningers indeklima og har til formål at forlænge bygningens levetid.

Dato

28.08.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

JUC SERVICE ApS
Kursus
Ledelsesansvar i praksis

Dette kursus klæder dig på til at identificere og håndtere problemstillinger vedrørende erstatningsansvar for direktion og bestyrelse.

Dato

28.08.2025

Tid

09:30

Sted

JUC, Axelborg - Vesterbrogade 1620 København V