Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Alle nordiske kunder vil få deres TUI-rejser klimakompenseret fra og med den 1. maj. Selskabets mål er at være klimaneutralt i 2030. South Pole1 er partner på projektet, og sammen vil man investere i vedvarende energi til at erstatte fossil i Indien, Thailand og Vietnam.

Rejseselskabet Tui vil fra og med maj måned klimakompensere alle selskabets nordiske kunders fly- og hotel kulstof-udslip..

16.04.2019

CSR.dk

Det betyder, at det CO2-udslip, der udledes i forbindelse med rejsen, bliver kompenseret ved, at samme mængde kulstof mindskes et andet sted. Det kommer ikke til at få ekstra omkostninger for de rejsende, der har mulighed for at se, hvilke hoteller og afgange som kompenseres.

”Vi har arbejdet i mange år med at mindske vores påvirkning på klimaet og nu tager vi næste skridt. Det her er en stor investering, vi gør, for at sikre at vores kunder kan føle, at de kan fortsætte med at rejse”, siger direktør for TUI i Norden, Alexander Huber, til insideflyer.dk, og uddyber:

”Samme mængde kuldioxid som flyet og hotellet slipper ud, sørger vi for at reducere et andet sted, hvor det er lettere at reducere udslippet. Vores kunder vil rejse mere bæredygtigt og vi har allerede gjort meget for at mindske udslippet”.

Det drejer sig sammenlagt om klimakompensation af omkring 2.000 flyafgange og over 200 hotelophold.

Kompenserer i klimavenlig energi
TUI har valgt South Pole1 som partner til at støtte projekter inden for rammerne for FN’s Clean Development Mechanism (CDM), en ramme defineret under Kyotoprotokollen.

Projekterne genererer energi fra sol, vind, vand og biogas i Indien, Thailand og Vietnam, i regioner hvor fossil energi som kulkraft ellers var blevet anvendt, hvilket havde medført høje udslip af drivhusgasser. I stedet bruger man nu midlerne fra klimakompensationsinitiativet til at investere i genanvendelig energi og dermed undgå udslip.

”At rejse er fantastisk. Det giver mulighed for at tilbringe tid med familien, samt at opleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrager turismen til arbejdspladser og udvikling af lokalsamfund. I mange lande er turismen en af de vigtigste indkomstkilder”, siger Alexander Huber til insideflyer.dk, og fortsætter:

”Vores kunder vil fortsætte med at tage på ferie, og vi må arbejde på at finde smartere måder at rejse på, og udvikle mere effektive løsninger for fremtiden. Min vision er, at vi vil være klimaneutrale i 2030”.

Læs også: Flytrafikken udleder mere CO2 end nogensinde

Tui vandt bedst i kategorien ”rejser” i Sustainable Brand Index 2019.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø