09.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Tysk energikæmpe vil droppe Danmark

Den tyske energivirksomhed E.ON vil ikke investere i Danmark, hvis ikke der bliver ryddet op i regeringens energikurs.

Kassen er lukket for investeringer, hvis ikke den danske regering er klar i mælet om klima- og energipolitikken.

Læs også: Sverige pumper flere penge i elbiler

Sådan lyder meldingen fra den danske direktør, Tore Harritshøj, for den tyske energivirksomhed E.ON. Det er således ikke gået virksomheden ubemærket forbi, at regeringen har mindsket energiambitionerne.

”Usikkerheden om målene skaber et usikkert investeringsklima for virksomheder som os. Og uden stabile klimamålsætninger kan vi ikke forsvare flere investeringer i Danmarks grønne omstilling”, siger direktøren til Dagbladet Information. 

Energiselskabet er utilfreds med, at regeringen har skiftet ambitionen ud om en 40 procents reduktion af CO2-udslippet i 2020 til fordel for 37 procent. Derudover stiller E.ON sig kritisk for regeringens ændrede elbilspolitik, hvor afgiftsfritagelsen  til elbiler er røget ud af finansloven. 

"Det er helt afgørende for investeringsklimaet i Danmark, at den nuværende regering holder fast i de eksisterende klimamålsætninger. Danmarks klima- og energipolitik må ikke blive en politisk kampplads. Det er den alt for vigtig til", siger Tore Harritshøj.

Læs også: Nye prioriteringer i klima- og energipolitikken

Regeringspartiet Venstre mener dog ikke, der er et problem med Danmarks nye klimapolitik. 

”Der er jo ikke mange lande, E.ON så kan investere i, hvis de vurderer, at Danmark har en slingrekurs”, siger Venstres Thomas Danielsen til Information. Han affejer derudover kritikken fra E.ON som værende “useriøs”.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere