27.05.2019  |  Medarbejder

To ud af tre virksomheder i byggeriet ansætter udsatte ledige

Indhold fra partner Hvad er dette?

Pletter på straffeasstesten eller nedsat arbejdsevne er ikke en hindring for at få job i byggeriet. En spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at 64 procent af de adspurgte virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har eller har haft udsatte ledige ansat inden for de seneste tre år.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.183 af Dansk Byggeris medlemmer hvor 139 har svaret, og den viser også, at 61 procent ville rekruttere blandt udsatte ledige igen, hvis de kommer til at mangle arbejdskraft. Det skriver Dansk Byggeris Barometer

Derudover viser undersøgelsen også, at 44 procent er enten tilfredse eller meget tilfredse med de udsatte ledige, som de har eller har haft ansat. Kun 14 procent har været utilfredse eller meget utilfredse.

"Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen er har tradition for gerne at ville tage et socialt ansvar, og de har også stor succes med at få sluset fx udsatte unge, tidligere straffede, langtidsledige eller flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Branchen er meget rummelig, og der er plads til forskellighed," siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl til Barometer.

I undersøgelsen peger virksomhederne på, at det har givet en større mangfoldighed, et bedre image og et bedre sammenhold blandt medarbejderne, at de har ansat en eller flere udsatte ledige. Andre peger på, at det har givet mulighed for at sige ja til nye opgaver og nå det, der allerede var i ordrebogen. Det gælder også hos Persolit Stilladsfirma A/S, som har seks medarbejdere med pletter på straffeattesten.

- Det er ikke noget, som virksomheden tjener penge på. Det er en nulsums-forretning. Men i byggebranchen mangler vi medarbejdere, og det her har vist sig at være en vej til netop at finde nogle af de medarbejdere, som hele vores branche skriger på, siger Steevan Petersen til Barometer.

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere