28.10.2015  |  Medarbejder

Udenrigsministeriet publicerer ligestillingsregnskab

Udenrigsministeriet har i denne uge publiceret sit første ligestillingsregnskab, som viser, at der i de to år, hvor ligestilling har været et prioriteret indsatsområde, er sket fremskridt på denne dagsorden.

Andelen af kvindelige chefer er steget fra 23% til 27%, andelen af kvinder i koncernledelsen er steget fra 18% til 30%, mens andelen af kvindelige souschefer i hjemmetjenesten er steget fra 32% til 43%. Ser man på Udenrigsministeriets samlede antal medarbejdere, fordeler de sig med 54% kvinder og 46% mænd.

Læs også: Det halter stadig med ligestilling i Danmark

Udenrigsministeriet leverer i deres i øvrigt ukommenterede regnskab ganske detaljerede oplysninger, og man kan f.eks. se, at hvis der for alvor skal flyttes på tallene, så skal der kigges på ledelse i ’udetjenesten’, hvor 127 chefer leder 1287 medarbejdere. Her er andelen af kvindelige ledere kun 21%. Det tal er dog steget fra 16% i 2013. Størst repræsentation af kvinder ser man på mellemlederniveau, hvor souschefer i det man kalder ’hjemmetjenesten’ i 43% af tilfældene er kvinder.

I en pressemeddelelse forklarer ministeriet, at en gruppe ligestillingsagenter siden 2013 har produceret forslag til ’længerevarende indsatser til fremme af flere kvinder i ledelseslaget’ og at det bl.a. betyder at man er begyndt at måle mere systematisk på kønsligestiling ved rekruttering og forfremmelser. 

Download Udenrigsministeriet ligestillingsregnskab

Mere fra Eva

Eva Harpøth Skjoldborg

Redaktør, CSR.dk

Uddannelse: cand.merc.int, Copenhagen Business School 2001. Diverse efteruddannelsesforløb i journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole. Anden beskæftigelse: Freelanceskribent med fokus på CSR, rapportering for Maersk Gruppen, ISS, LEGO, Dansk Supermarked og Carlsberg, publikationer for Novo Nordisk. Tidlige ansættelser: Journalist og kommunikationsmedarbejder, No…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere