26.05.2023  |  Medarbejder

Undersøgelse: Bureaubiz’ læsere mangler kompetenceløft indenfor ESG hos bureauer

Hos onlinemediet Bureaubiz’ bureauarbejdende læsere oplever en tredjedel, at de mangler vigtige kompetencer for at kunne rådgive kunder om ESG og bæredygtighed.

Hos Creative Club er man i øjeblikket i fuld gang med at stable et uddannelsesforløb, ESG Academy, på benene, som skal give ansatte i danske bureauer et bedre grundlag for at kunne rådgive kunder i bæredygtig kommunikation og markedsføring.

Og det ser ud til, at der er brug for det. I en lille undersøgelse, som Bureaubiz har foretaget for Creative Club, svarer 35 procent nemlig, at de ’i ringe grad’ eller ’slet ikke’ selv vurderer, at de har nødvendige kompetencer i at kunne rådgive kunderne på områderne.

Læs også: Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

Det skriver Bureaubiz.

Undersøgelsen har 129 respondenter bestående af mediets læsere og viser yderligere, at samme andel, mener de har kompetencer ’i nogen grad’ mens 30 procent vurderer, at de enten ’i meget høj’ eller ’i høj’ grad besidder den viden, der skal til for at rådgive kundekartoteket.

Respondenterne er i forbindelse med undersøgelsen også blevet spurgt om, hvad de kunne tænke sig at se i uddannelsesforløbet. Her efterspørger de blandt andet undervisning i bæredygtige budskaber og vildledende markedsføring, klima og miljø samt socialt ansvar.

Læs også: Jysk er nu GRS-certificeret som virksomhed

Og det kommer til at være nogle af fokuspunkterne hos ESG Academy, fortæller Signe Fribo, der er ESG-rådgiver og projektleder hos GRAKOM og uddannelsesforløbet.

”Vi har i projektet stort fokus på inddragelse af bureauerne. Uddannelsen skal udvikles, så den på bedst mulig vis imødekommer de ønsker og behov, der er i branchen, og derfor er resultaterne fra denne undersøgelse gode input. Vi vil dog også inkludere emner, som umiddelbart er mindre ’populære’, men som vi vurderer, er centrale for at deltagerne på Academy får en fyldestgørende forståelse for bæredygtighed og samfundsansvar,” siger hun til Bureaubiz.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere