05.08.2022  |  Medarbejder

Undersøgelse: Danskerne stiller større krav til takeaway-leverandører

En ny undersøgelse viser, at danskerne er begyndt at stille skarpt på særligt arbejdsforhold i takeaway-branchen.

En ny undersøgelse fra analysehuset YouGov foretaget for takeaway-leverandøren Just Eat viser, at 33 procent af danskerne vægter ordentlige arbejdsvilkår for leveringsbudene højt, når der skal bestilles mad hjem.

Det skriver Fødevare Fokus.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Rapport: Flere europæiske virksomheder krænker medarbejderrettigheder over hele kloden

Samtidig svarer hver tredje dansker, at de vil droppe en leverandør, hvis forholdene for budene ikke er ordentlige, og 44 procent svarer, at de nok vil fravælge virksomheden.

”Der er mange konkurrenceparameter, når det gælder takeaway. Vi ved, at pris er et af de allerstørste, men det glæder mig, at der er kommet et øget fokus og flere krav til arbejdsforholdene. Vi har selv fået en overenskomst på plads med 3F sidste år. Den nye generation stiller nye krav til virksomheders værdier, og det skal vi lære af”, siger administrerende direktør i Just Eat Danmark, Carsten Boldt, til Fødevare Fokus.

Læs også: 3F vil give ekstra stjerne til restauranter, der har ordentlige arbejdsforhold

På trods af det høje fokus fra forbrugerne, er det samtidig uvist for flere, hvordan det faktisk står til med arbejdsforholdene i branchen. Her svarer 40 procent, at de ikke ved, hvordan branchen sikrer ordentlige arbejdsvilkår.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere