20.07.2015  |  Klima, miljø og energi

Rapport: Unik mulighed for vækst og grøn omstilling

Byerne skal føre an i den grønne omstilling viser ny rapport. Der er også stort vækstpotentiale for byerne i en grøn omstilling.

Der er solide grønne vækstmuligheder i verdens byer, viser den nye rapport "Seizing the global opportunity: Partnerships for better growth and a better climate". (Executive Summary her)

Rapporten peger blandt andet på 10 nøgleområder, hvor den økonomiske udvikling kan være med til at opnå op til de 96 procents reduktion i CO2-emission, der er nødvendig for at holde den globale opvarmning på under 2 grader celsius inden 2100. 

Læs også: For fem milliarder blandet grøn omstilling, tak

Rapporten viser, at hvis det skal lykkes at indfri målsætningen, kræver det samarbejde mellem stater, byer, virksomheder, internationale organisationer og civilsamfundet. Netop byerne er helt afgørende for den grønne omstilling ifølge rapporten, som efterlyser en styrkelse af initiativer som C40 og Compact of Mayors for at accelerere en positiv udvikling af byerne.

”For os er rapporten et afgørende værk, som bekræfter behovet for samarbejde mellem byer om at skabe grøn omstilling”, siger projektchef Pelle Lind Bournonville. ”Gennem vores deltagelse i bynetværket C40 vil vi gøre en indsats for at hjælpe de danske kommuner med at udnytte de værktøjer, der findes”. 

Læs også: Casesamling viser: grøn omstilling er sund fornuft

Pelle Lind Bournonville håber også på, at rapporten kan give et afsæt til at placere Danmark på et særligt sted på verdenskortet. 

”Samtidig vil vi prøve at få de danske kommuner til at engagere sig i det globale samarbejde for at påvirke klimaforhandlingerne i Paris og markere Danmark som førende på den grønne dagsorden", siger han.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere