29.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Unilever har plastik- problematikken højt på dagsordenen

Unilever’s administrerende direktør Alan Jope vil bekæmpe single-use plastik ved hjælp af genanvendelse.

Unilever vil halvere brugen af jomfru-plastik senest i 2025 ved at reducere mængden af plastik emballage med mere end 100.000 ton, øge mængden af genanvendt plastik samt indsamle og behandle mere plastikemballage, end de selv sælger.

I dag består 10% af den samlede mængde plastikemballage af genanvendt plastik, hvilket virksomheden forventer at fordoble i løbet af det næste år. I 2025 skal tallet være på minimum 25%.

Læs også: Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

Alan Jope, administrerende direktør i Unilever udtaler: "Brug og smid væk"-kulturen dominerer fortsat vores liv og skader vores planet. På trods af udfordrende forhold må vi ikke vende plastikforurening ryggen. Det er afgørende, at vi - og resten af branchen - holder kursen, reducerer mængden af plastik, vi bruger, og hurtigt overgår til en cirkulær økonomi.”

Unilever er godt i gang med at gentænke og redesigne den måde, de anvender plastik i deres produkter. Senest har Magnum lanceret plastikbægre i genanvendt plastik, som samlet set vil løbe op i 160 ton alene i Europa med udgangen af 2020.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere