02.01.2018  |  Samfund

Unleash rykker til Singapore i 2018

Innovationseventen Unleash, der blev afviklet for første gang sidste år, skal i 2018 finde sted i Singapore. Dermed fortsætter arbejdet med at udvikle bæredygtige idéer til at løfte FN’s udviklingsmål.

I august 2017 samlede Unleash 1.000 særligt udvalgte unge fra 129 lande i Danmark med det formål at finde konkrete løsninger til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Der skulle skabes nye løsninger, nye redskaber og etableres nye kontakter, og med næsten 200 nye løsninger over ni dage gik det over al forventning, som executive director Henrik Skovby sagde til CSR.dk.

Læs også: Uden fælles sprog får man måske dårligere innovation

Fremtidsplanerne sigtede både mod 2030 som den endelige deadline for SDG’erne, men også på 2018, hvor næste udgave af den danskstartede bæredygtighedsevent skal finde sted. På daværende tidspunkt var man ifølge Henrik Skovby ”i kontakt med syv interesserede byer rundt om i verden”, og det felt blev kort inden nytår barberet ned til en enkelt by.

2018-udgaven af Unleash vil således løbe af stablen i den sydøstasiatiske metropol Singapore i maj og juni, hvor deltagerne skal arbejde med nye temaer og nye bæredygtighedsudfordringer, inspireret af den kompakte bystats kultur.

”Danmark kickstartede dette fantastiske initiativ, og der er ingen bedre partner end Singapore til at tage over. Verdensmålene har ambitionen om at bringe den verden, vi lever i, tættere på den verden, vi gerne vil leve i. Singapore er kendt for fremsyn, drive og evne til at handle. Ved at give stafetten videre til Singapore er jeg sikker på, at Unleash vil tage endnu et vigtigt skridt fremad” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med sit første officielle besøg i Singapore.

Sammen med konsulentvirksomhederne Dalberg og Deloitte er Carlsbergfondet eksekverende partnere på Unleash, og her ser man frem til at eventen bliver den globale begivenhed, det hele tiden har været tænkt som.

Læs også: Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

”Vi har hele tiden ønsket at afholde Unleash i et nyt land, hvert år frem til Verdensmålenes deadline i 2030. Vi oplevede en kæmpe støtte fra det danske samfund og føler, at Singapore repræsenterer værdier som innovation, multikulturalisme og partnerskaber på tværs af sektorer, der alle er en stor del af Unleash’s grundlag” siger Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand for Unleash samt bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.

Læs mere om UNLEASH 2018 her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere