10.02.2017  |  Klima, miljø og energi

UPS smider 125 mio. i solenergi

Den amerikanske transportgigant vil næsten femdoble sin solkraftkapacitet med en investering på 18 mio. dollars. Udbygningen skal være klar allerede i år.

Solenergi skal for alvor til at spille en rolle for det amerikanske distributionsselskab UPS. I løbet af 2017 vil koncernen således investere 18 mio. dollars (godt 125 mio. kr.) i solteknologiudbygninger på mindst otte af sine faciliteter i USA.

Læs også: Lastbiler med solceller – er det fremtiden?

I alt vil det betyde næsten en femdobling af den mængde strøm, UPS i dag genererer fra solenergi, hvilket sender den samlede kapacitet op på lige knap 10 MW, nok til det dække det årlige forbrug i omkring 1200 husstande. Samtidig vil det reducere UPS’ carbonudslip med rundt regnet 8.200 ton årligt.

Med over 2.500 sites på verdensplan er potentialet stort for at fortsætte udbygningerne i de kommende år, og det er da også planen, fortæller director of Facilities Procurement hos UPS, Bill Moir.

”Solteknologi har bevist sit værd som en effektiv og rentabel metode til levere strøm på langt sigt til vores faciliteter. Vi har et betydeligt antal bygninger, der velplacerede i forhold til at installere solpaneler i stor skala og dermed øge vores adgang til bæredygtig energi til vores lokationer og elektriske køretøjer”, siger han.

Konkret vil UPS i løbet af 2017 købe og installere 26.000 solpaneler, alle med en forventet levetid på mindst 25 år. De vil gøre hver enkelt bygning i stand til at forsyne sig selv med omkring halvdelen af den strøm, den bruger på daglig basis.

Læs også: Frankrig vil køre på solceller

Udover vedvarende energi har UPS siden 2009 også investeret over $750 mio. (mere end 5,2 mia. kr.) i forskning og udvikling af alternative brændstoffer og transportformer, bl.a. i sit rullende laboratorium, der eksperimenterer med alt fra ren pedalkraft over elcykler til hybridvogne og biler drevet af fornybar naturgas.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere