26.04.2021  |  Klima, miljø og energi

USAs løftede klimaambitioner udgør kæmpemulighed for danske virksomheder

USA er tilbage med ambitiøse klimamål, og det kan få afgørende betydning for den grønne omstilling og skabe store forretningsmuligheder for danske virksomheder.

Efter Joe Bidens virtuelle klimatopmøde i slutingen af sidste uge ligger det fast, at USA for alvor har løftet sin klimaambition. Præsidenten indledte mødet med et løfte om at halvere USA’s udslip af drivhusgasser inden 2030.

Løftet skaber entusiasme hos Anna Borg, topchef for den svenske energikæmpe Vattenfall og Mads Nipper, administrerende direktør hos Ørsted.

Læs også: Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2

”Det er en kæmpemulighed for danske virksomheder, som er allerlængst fremme med de teknologier, der er brug for i den grønne omstilling. Havvind har sammen med landvind og solenergi enorme potentialer i omstillingen af USA’s energisystemer, og vi ser frem til at arbejde sammen med Biden-administrationen om at flytte branchen fremad for at skabe arbejdspladser, investeringer og økonomisk udvikling i hele landet,” udtaler Mads Nipper.

Da Anne Borg var på talerstolen under det virtuelle topmøde var det med innovation som omdrejningspunkt og hvordan det kan skabe en masse forretningsmuligheder for innovative virksomheder – inklusiv for Vattenfall.

Både Vattenfall og ørsted ser store muligheder i grøn brint, som dog stadig er på et meget tidligt stadie.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere