18.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Vedvarende energi vinder frem, imens den sorte energi stadig får milliardstøtte

Selvom den vedvarende energi er i sprudlende vækst, investeres der fortsat milliarder af kroner i energi lavet ved hjælp af afbrænding af kul og olie.

Corona-pandemiens nedlukninger har resulteret  i et stærkt reduceret forbrug af energi. Efterspørgslen er faldet med hele 5 procent.

Det skriver Globalnyt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samtidig er den vedvarende energi steget med 1 procent og forventes at ende på en 7 procents stigning i alt ved årets afslutning.

”Vedvarende energi trodser vanskelighederne skabt af pandemien, og viser en robust vækst, mens andre energiformer lider,” udtaler direktør i Det Internationale Energiagentur (IEA), Fatih Birol.

Læs også: Kina vil være CO2-neutral i 2060

Kapaciteten for vedvarende energi vokser støt og her har Kina og USA førertrøjen med en forventet forøgelse på 30 procent i 2020.

IEA spår at den grønne energi vil overhale den sorte i 2025.  

Dog viser undersøgelser at verdens 20 største økonomier fortsat poster store summer i den sorte energi. Det er International Institute for Sustainable Development, der har undersøgt G20-landenes statsstøtte til fossile energiformer. Hele 584 milliarder dollar årligt er det blevet til i perioden mellem 2017 og 2019.

”G20-regeringer var i forvejen ikke på vej mod at indfri deres forpligtelser i Paris-aftalen om at stoppe offentlig støtte til fossile brændstoffer inden Covid-19. Nu bevæger de sig desværre den modsatte vej. G20-midler til fossile brændstoffer er sandsynligvis på vej til at forblive på samme niveau eller endda bevæge sig opad igen i 2020 sammenlignet med de seneste par år, hvor vi har set et mindre fald i støtten,” forklarer Anna Gedddes i en pressemeddelelse.

Brasilien, Argentina og Kina bliver vurderet til at være de tre mindst syndige lande i gruppen udenfor OECD.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere