17.08.2021  |  Medarbejder

Venturekapital til diversitetssoftware

En softwareløsning har fanget opmærksomheden hos investorerne i Seed Capital. Snart kan der blive ryddet op i ekskluderende sprog i flere kommunikationskanaler.

For fire år siden kom en ny virksomhed, Develop Diverse, til verden i Danmark. Med en enkel softwareløsning tilbyder virksomhedens tre stiftere at hjælpe virksomheder med at rense jobannoncer for ekskluderende sprog. Løsningen kan på den måde modvirke effekten ar ubevidst bias og give en mere mangfoldig ansøgerskare. Det skriver Børsen.

I praksis scanner Develop Diverses software jobbeskrivelser for både eksplicitte og implicitte ord med ubevidst bias, forklarer hvorfor ordet kan være ekskludernede og giver mulighed for at ændre ordet. Det er en forskningsbaseret løsning, som scanner for ubevidst bias relateret til køn, alder, etnicitet, neurodiversitet og fysisk handicap.

Læs også: Podcast sætter barrierer for kvinder i ledelse under lup

Develop Diverses kundegruppe består af bl.a. Amazon, TDC, Vestas, Danish Crown og Danske Bank. I banken har man i første omgang testet softwareløsningen på 40 jobannoncer. Resultatet var 81 procent flere kvalificerede kvindelige ansøgere og 39 procent flere mænd, da de fjernede ubevidst bias.

Så skal der udvides
Virksomhedens foreløbige succes har fået venturekapitalfonden Seed Capital til for nylig at investere 15 mio. kr. i virksomheden. Investoren kalder softwareløsningen et ”interessant og vigtigt produkt” som på en enkel måde hjælper virksomheder med at med den makrotrend, Seed Capital mener, at diversitet er.

Hos Develop Diverse glæder man sig over at kampen mod ubevidst bias ikke længere skal kæmpes med et så begrænset budget som tidligere.

“Vi vil gerne have, at hver eneste ansat i virksomhederne kan bruge vores software. Vi vil udvide produktet, så det også kan bruges til e-mail, chats, videoopkald, salgskommunikation og andet. Vores vision er at normalisere diversitet, og vi ved, at sproget er meget kraftfuldt,” siger Jenifer Clausell-Tormos, adm. direktør og stifter af Develop Diverse, til Børsen.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere