19.07.2021  |  Medarbejder

Podcast sætter barrierer for kvinder i ledelse under lup

I en ny podcastserie sætter forfatter og professor Sara Louise Muhr sammen med vært Trine Askholm kvinders repræsentation i erhvervslivet under lup. Ved hjælp af en række gæster og tre forskellige perspektiver dykker de ned i emner som sexisme, bias og fremtidens arbejdsmarked.

Igennem seks afsnit diskuterer den nye podcast Ledelse af køn de barrierer, der findes for kvinder i dansk erhvervsliv i dag. Podcastserien tager udgangspunkt i bogen af samme navn, som er skrevet af professor på CBS Sara Louise Muhr, der også er en fast gæst i podcastens seks afsnit. Værten er Trine Askholm.

Målet er at give en række forskelligartede perspektiver på kønsroller og -stereotyper, magtfordeling og ikke mindst kvinders repræsentation i dansk erhvervsliv. Det indebærer det historiske perspektiv, viden og forskning, samt eksempler fra den konkrete virkelighed.

Læs også: Konsulentbranchen har svært ved at tiltrække og fastholde kvinderne

Det viser sig i valget af gæster som spænder bredt fra professor emerita i historie og antropologi Birgitte Possing over adm. direktør Ib Enevoldsen til Fahad Saeed, der er medstifter af foreningen Sabaah, som arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT+ personer med minoritetsetnisk baggrund.

I første afsnit dykker podcasten ned i hvorfor der ikke er flere kvinder i ledelse. Den forsøger igennem et historisk perspektiv at få en bedre forståelse af status quo, for derefter i de følgende afsnit at diskutere begreberne femininitet, maskulinitet, sexisme og bias.

I de sidste to afsnit bliver der sat fokus på konkrete erfaringer fra det danske erhvervsliv med blandt andet diversitetsstrategier, samt mulighederne for fremtidens arbejdsmarked gennem inkluderende sprogbrug og normkritik.

Podcasten er udarbejdet i et samarbejde mellem CBS, Djøf og Djøf Forlag, og er produceret af Innovator Q, og kan høres både på iTunes, Google Podcasts, og Spotify.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere