Verdens første standard for cirkulær økonomi er klar

Den britiske standardiseringsvirksomhed BSI har publiceret en ny standard for cirkulær økonomi, der er den første af sin slags på verdensplan. Standarden skal være en praktisk guide til de organisationer, der gerne vil til at tjene penge på de cirkulære principper.

Der er et gigantisk finansielt potentiale i den cirkulære økonomi, påpeger BSI, der derfor har søsat en praktisk guide til alle typer virksomheder, der vil anvende principperne i større eller mindre grad..

28.06.2017

CSR.dk

Standarden handler således om cirkulær økonomi og er den første af sin slags, både i Storbritannien og globalt, skriver Ellen MacArthur Foundation (EMF), der har bidraget til at udvikle standarden.

Som navnet antyder, skal den fungere som et rammeværktøj, der kan give praktisk vejledning til de virksomheder og andre typer af organisationer, der gerne vil ”kapitalisere på den cirkulære økonomi”, som det hedder i en briefing om den nye standard.

Praktisk relevant guide til alle slags virksomheder
BSI peger på en undersøgelse fra McKinsey, der i 2015 estimerede, at den cirkulære økonomi ville have en værdi på 1,8 billioner euro (godt 13.400 mia. kr.) alene i Europa i 2030. Det potentiale skal indfries ved at virksomhederne bruger de cirkulære principper omkring hele deres forretning (processer, produktion, services etc.), hvilket vil gøre dem i stand til at håndtere deres ressourcer bedre.

BS 8001 har to grundlæggende formål:

  1. At forklare, hvad den cirkulære økonomi er, og hvorfor det at bevæge sig i retning af en mere cirkulær driftsmodel kan være fordelagtigt og relevant for en organisation – både nu og i fremtiden.
  2. At guide til, hvordan man kan implementere den cirkulære økonomis principper i en organisation for at skabe værdi gennem innovation af processer, produkter, service eller forretningsmodeller.

På den baggrund har EMF arbejdet med BSI for at sørge for at den er ”praktisk relevant for erhvervslivet, og tilgængelig for dem, der ikke har nogen forudgående viden om cirkulær økonomi. Standarden er designet til at være fleksibel for dem, der tager den til sig – uanset deres størrelse, sektor, type eller beliggenhed”.

Således fremgår det også, at standarden både kan vise vej til de mindre ‘quick-wins’ og hjælpe organisationer med at ”gentænke holistisk hvordan deres ressourcer bliver håndteret for at skabe finansielle, miljømæssige og sociale fordele”.

Læs også: De cirkulære anbefalinger – rodebunke eller ny dagsorden?

BSI understreger desuden, at ”BS 8001 er en frivillig guide (…). Det betyder at den ikke er målrettet mod eller passende til certificeringsformål; du kan eksempelvis ikke bliver certificeret for at overholdelse”.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

30.09.2024CSR.dk

Regeringens nølen kan koste fjernvarmekunder i Viborg 700 mio. kr.

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie