Verdens første standard for cirkulær økonomi er klar

Den britiske standardiseringsvirksomhed BSI har publiceret en ny standard for cirkulær økonomi, der er den første af sin slags på verdensplan. Standarden skal være en praktisk guide til de organisationer, der gerne vil til at tjene penge på de cirkulære principper.

Der er et gigantisk finansielt potentiale i den cirkulære økonomi, påpeger BSI, der derfor har søsat en praktisk guide til alle typer virksomheder, der vil anvende principperne i større eller mindre grad..

28.06.2017

CSR.dk

Standarden handler således om cirkulær økonomi og er den første af sin slags, både i Storbritannien og globalt, skriver Ellen MacArthur Foundation (EMF), der har bidraget til at udvikle standarden.

Som navnet antyder, skal den fungere som et rammeværktøj, der kan give praktisk vejledning til de virksomheder og andre typer af organisationer, der gerne vil ”kapitalisere på den cirkulære økonomi”, som det hedder i en briefing om den nye standard.

Praktisk relevant guide til alle slags virksomheder
BSI peger på en undersøgelse fra McKinsey, der i 2015 estimerede, at den cirkulære økonomi ville have en værdi på 1,8 billioner euro (godt 13.400 mia. kr.) alene i Europa i 2030. Det potentiale skal indfries ved at virksomhederne bruger de cirkulære principper omkring hele deres forretning (processer, produktion, services etc.), hvilket vil gøre dem i stand til at håndtere deres ressourcer bedre.

BS 8001 har to grundlæggende formål:

  1. At forklare, hvad den cirkulære økonomi er, og hvorfor det at bevæge sig i retning af en mere cirkulær driftsmodel kan være fordelagtigt og relevant for en organisation – både nu og i fremtiden.
  2. At guide til, hvordan man kan implementere den cirkulære økonomis principper i en organisation for at skabe værdi gennem innovation af processer, produkter, service eller forretningsmodeller.

På den baggrund har EMF arbejdet med BSI for at sørge for at den er ”praktisk relevant for erhvervslivet, og tilgængelig for dem, der ikke har nogen forudgående viden om cirkulær økonomi. Standarden er designet til at være fleksibel for dem, der tager den til sig – uanset deres størrelse, sektor, type eller beliggenhed”.

Således fremgår det også, at standarden både kan vise vej til de mindre ‘quick-wins’ og hjælpe organisationer med at ”gentænke holistisk hvordan deres ressourcer bliver håndteret for at skabe finansielle, miljømæssige og sociale fordele”.

Læs også: De cirkulære anbefalinger – rodebunke eller ny dagsorden?

BSI understreger desuden, at ”BS 8001 er en frivillig guide (…). Det betyder at den ikke er målrettet mod eller passende til certificeringsformål; du kan eksempelvis ikke bliver certificeret for at overholdelse”.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V