Verdens Skove får medhold i klage over Coca Cola

Coca-Cola har misledt forbrugerne i miljøvenlig kampagne, der ifølge Verdens Skove er greenwashing af værste skuffe.

Foto: Verdens Skove..

01.08.2013

CSR.dk

Coca Colas 'plantbottle' blev markedsført på ukorrekte præmisser. Det har en afgørelse fra forbrugerombudsmanden netop fastslået. Foto: Verdens Skove..

”Vi er meget positive over, at Forbrugerombudsmanden er kommet med en udmelding i sagen, og vi noterer os, at vi har fået medhold i samtlige af vores klagepunkter. Coca-Colas lancering af ’plantbottle’ er et af de mest grelle eksempler på greenwash set herhjemme og for at sige det lige ud, så har selskabet i denne kampagne forbrudt sig mod stort set alle punkter formuleret om god markedsføringsskik på miljøområdet”, forklarer talsmand for Verdens Skove Kristian Jørgensen.

Ulovlig markedsføring
I den nu tre år gamle kampagne lancerer Coca-Colas ’plant bottle’ som miljøvenlig baseret på flaskens indhold af genvundet plast og plantemateriale. Men på grund af manglende dokumentation om flaskens påståede miljøgevinst, er der altså tale om ulovlig markedsføring.

”Vi står på kanten af det, man kalder det biobaserede samfund, hvor de fossile kilder erstattes med plantebaserede teknologier. Det lyder umiddelbart godt, men der er talrige eksempler på, at de samlede miljøpåvirkninger af biobaserede produkter kan være rigtig dårlige. Derfor er princippet om at kunne dokumentere miljøpåstande vigtig, og her har Coca-Cola altså fejlet”, siger Kristian Jørgensen.

<p>"Coca-Colas lancering af ’plantbottle’ er et af de mest grelle eksempler på greenwash set herhjemme"</p>

Kristian Jørgensen, talsmand for Verdens Skove

Kristian Jørgensen pointerer vigtigheden af gennemskuelighed i en tid, hvor mange virksomheder gerne vil kalde sig grønne. Det gør det svært for forbrugeren at navigere i en jungle af udbud fra mere eller mindre grønne virksomheder og dermed vide, om man gør noget godt for miljøet eller ej.

Læs også: Tre liter rent vand-kampagne bygger nu brønde i Uganda

For sen afgørelse
Det vækker glæde hos Verdens Skove, at afgørelsen er faldet til miljøorganisationens fordel, men den lange sagsbehandling er problematisk.

”Vi har ved flere lejligheder pointeret behovet for, at markedsføringssager bør have relativ hurtig sagsbehandling, da synderne af falsk etisk og grøn markedsføring vinder markedsandele i den periode, markedsføringen er aktuel. Forbrugerombudsmandens vurdering og eventuelle sanktioner står ikke mål med virksomhedernes gevinst, når kampagnerne er forældede og uaktuelle”, Kristian Jørgensen.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V