Verdens største bryggeri finder klimavenlig måde at lave øl på

Der er fundet en grønnere måde at fremstille øl. Ved at ændre metoden, hvorpå man tilfører øllen brus, kan CO2-udledningen reduceres med fem procent om året, annoncerer verdens største bryggeri, AB InBev.

Øl og cider produceret af AB InBev vil i fremtiden være mere skånsomme for miljøet. Virksomheden har ændret i metoden, der tilføjer bobler og derved brus, men uden at ødelægge smagen. Arkivfoto.

23.04.2018

CSR.dk

Nu kan du snart nyde en iskold og mere klimavenlig øl. Verdens største bryggeri, belgiske AB InBev, har efter eget udsagn fundet en metode, hvorpå CO2-udledningen ved brygningsprocessen kan reduceres med fem procent. Det sker ved at ændre måden, hvorpå øllen får tilføjet brus, skriver The Guardian.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

AB InBev har i fire år eksperimenteret med produktionen af øl med henblik på at optimere den. Og nu har virksomheden fået et gennembrud. Med den nye metode beholdes smagen og de karakteristiske gasbobler i det færdige produkt, samtidig med at der anvendes mindre varme og vand til brygningen, fortæller bryggeriet. 

Boblerne er afgørende for smagen
Gasboblerne bliver i øl-sammenhænge betragtet som afgørende for at bestemme og bibeholde den gode smag. Traditionelt set kræver den kogning, der fremstiller gasbobler, rigelige mængder af vand og varme for at lykkes.

AB InBevs nye metode kan stimulere virkningerne ved kogningen, men uden at få ølmassen til at nå kogepunktet.  Ved at puste nitrogen og CO2 ned i tanken med bryggen får man, ifølge virksomheden, skabt bobler alligevel, men på en mere klimavenlig måde.

”Vores innovation er at opvarme alting til lige under kogepunktet, hvilket giver en energibesparelse på 80 procent på dette tidspunkt. Der bliver udgivet meget mindre damp, hvilket giver dig mulighed for at bruge mindre vand. I vores tilfælde lykkedes det at gå fra fem procent vanddamp til mindre end én procent”, siger David De Schutter, der er AB InBevs’ researchchef i Europa, til The Guardian.

Bryggeriet håber på, at alle dets bryggerier vil have inkorporeret den nye teknik i løbet af de næste 10 år. Det vil mindske CO2-udledningen med fem procent om året svarende til energiforbruget for 120.000 familier, hævder AB InBev.

Læs også: Grønne ambitioner kræver politisk opbakning

Og selvom bryggeriet har fået patent på teknologien, tilbyder de mindre bryggerier at bruge metoden kvit og frit. De større konkurrenter derimod vil blive pålagt et gebyr, hvis de ønsker at efterlade et renere klimaaftryk.

- EST
 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V