Verdens største bryggeri finder klimavenlig måde at lave øl på

Der er fundet en grønnere måde at fremstille øl. Ved at ændre metoden, hvorpå man tilfører øllen brus, kan CO2-udledningen reduceres med fem procent om året, annoncerer verdens største bryggeri, AB InBev.

Øl og cider produceret af AB InBev vil i fremtiden være mere skånsomme for miljøet. Virksomheden har ændret i metoden, der tilføjer bobler og derved brus, men uden at ødelægge smagen. Arkivfoto.

23.04.2018

CSR.dk

Nu kan du snart nyde en iskold og mere klimavenlig øl. Verdens største bryggeri, belgiske AB InBev, har efter eget udsagn fundet en metode, hvorpå CO2-udledningen ved brygningsprocessen kan reduceres med fem procent. Det sker ved at ændre måden, hvorpå øllen får tilføjet brus, skriver The Guardian.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

AB InBev har i fire år eksperimenteret med produktionen af øl med henblik på at optimere den. Og nu har virksomheden fået et gennembrud. Med den nye metode beholdes smagen og de karakteristiske gasbobler i det færdige produkt, samtidig med at der anvendes mindre varme og vand til brygningen, fortæller bryggeriet. 

Boblerne er afgørende for smagen
Gasboblerne bliver i øl-sammenhænge betragtet som afgørende for at bestemme og bibeholde den gode smag. Traditionelt set kræver den kogning, der fremstiller gasbobler, rigelige mængder af vand og varme for at lykkes.

AB InBevs nye metode kan stimulere virkningerne ved kogningen, men uden at få ølmassen til at nå kogepunktet.  Ved at puste nitrogen og CO2 ned i tanken med bryggen får man, ifølge virksomheden, skabt bobler alligevel, men på en mere klimavenlig måde.

”Vores innovation er at opvarme alting til lige under kogepunktet, hvilket giver en energibesparelse på 80 procent på dette tidspunkt. Der bliver udgivet meget mindre damp, hvilket giver dig mulighed for at bruge mindre vand. I vores tilfælde lykkedes det at gå fra fem procent vanddamp til mindre end én procent”, siger David De Schutter, der er AB InBevs’ researchchef i Europa, til The Guardian.

Bryggeriet håber på, at alle dets bryggerier vil have inkorporeret den nye teknik i løbet af de næste 10 år. Det vil mindske CO2-udledningen med fem procent om året svarende til energiforbruget for 120.000 familier, hævder AB InBev.

Læs også: Grønne ambitioner kræver politisk opbakning

Og selvom bryggeriet har fået patent på teknologien, tilbyder de mindre bryggerier at bruge metoden kvit og frit. De større konkurrenter derimod vil blive pålagt et gebyr, hvis de ønsker at efterlade et renere klimaaftryk.

- EST
 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø