23.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Verdens største bryggeri finder klimavenlig måde at lave øl på

Der er fundet en grønnere måde at fremstille øl. Ved at ændre metoden, hvorpå man tilfører øllen brus, kan CO2-udledningen reduceres med fem procent om året, annoncerer verdens største bryggeri, AB InBev.

Nu kan du snart nyde en iskold og mere klimavenlig øl. Verdens største bryggeri, belgiske AB InBev, har efter eget udsagn fundet en metode, hvorpå CO2-udledningen ved brygningsprocessen kan reduceres med fem procent. Det sker ved at ændre måden, hvorpå øllen får tilføjet brus, skriver The Guardian.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

AB InBev har i fire år eksperimenteret med produktionen af øl med henblik på at optimere den. Og nu har virksomheden fået et gennembrud. Med den nye metode beholdes smagen og de karakteristiske gasbobler i det færdige produkt, samtidig med at der anvendes mindre varme og vand til brygningen, fortæller bryggeriet. 

Boblerne er afgørende for smagen
Gasboblerne bliver i øl-sammenhænge betragtet som afgørende for at bestemme og bibeholde den gode smag. Traditionelt set kræver den kogning, der fremstiller gasbobler, rigelige mængder af vand og varme for at lykkes.

AB InBevs nye metode kan stimulere virkningerne ved kogningen, men uden at få ølmassen til at nå kogepunktet.  Ved at puste nitrogen og CO2 ned i tanken med bryggen får man, ifølge virksomheden, skabt bobler alligevel, men på en mere klimavenlig måde.

”Vores innovation er at opvarme alting til lige under kogepunktet, hvilket giver en energibesparelse på 80 procent på dette tidspunkt. Der bliver udgivet meget mindre damp, hvilket giver dig mulighed for at bruge mindre vand. I vores tilfælde lykkedes det at gå fra fem procent vanddamp til mindre end én procent”, siger David De Schutter, der er AB InBevs’ researchchef i Europa, til The Guardian.

Bryggeriet håber på, at alle dets bryggerier vil have inkorporeret den nye teknik i løbet af de næste 10 år. Det vil mindske CO2-udledningen med fem procent om året svarende til energiforbruget for 120.000 familier, hævder AB InBev.

Læs også: Grønne ambitioner kræver politisk opbakning

Og selvom bryggeriet har fået patent på teknologien, tilbyder de mindre bryggerier at bruge metoden kvit og frit. De større konkurrenter derimod vil blive pålagt et gebyr, hvis de ønsker at efterlade et renere klimaaftryk.

- EST
 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere