27.11.2020 | Klima, miljø og energi
Vestas lancerer strategisk venture-investeringsprogram for at fremskynde udviklingen af bæredygtige energiløsninger
Vestas ønsker at kombinere deres mangeårige erfaring indenfor vedvarende energi med fordelagtige partnerskaber med start-up virksomheder.
I fire årtier har Vestas været en drivkraft inden for innovative teknologiløsninger til at skabe et bæredygtigt energisystem. Denne rejse har drevet vindenergi til at blive en af de billigste og mest pålidelige energikilder og har efterfølgende gjort verdens energimix mere bæredygtig.
For at fremskynde udbredelsen af bæredygtig energi, elektrificering af samfundet og frigøre nye vækstmuligheder lancerer Vestas nu et nyt investeringsprogram med titlen Vestas Ventures, der er tiltænkt start-ups i den tidlige fase inden for bæredygtig energi.
Læs også: Power-to-x skal sikre vækst i Haldor Topsøe
Der kan eksempelvis blive tale om selskaber inden for lagring af energi eller fleksible energinetværk. Også brintteknologi nævnes som en mulighed, ligesom selskaber, der arbejder med bæredygtige og avancerede materialer, har interesse.
”Vi ønsker at kombinere Vestas '40 års erfaring med banebrydende vedvarende energi med start-ups i verdensklasse og hjælpe med at opbygge løsninger, der vil forme fremtidens energisystemer. Vi er gået ind i et nyt årti med transformation, og tempoet i energiomstillingen kræver nye partnerskaber og målrettet innovationsindsats ”, siger Thomas Alsbjerg, Group Senior Vice President og Head of Corporate Strategy.
Vestas Ventures er i øjeblikket ved at identificere sine første potentielle investeringer.
- MTN
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.