27.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Vestas lancerer strategisk venture-investeringsprogram for at fremskynde udviklingen af bæredygtige energiløsninger

Vestas ønsker at kombinere deres mangeårige erfaring indenfor vedvarende energi med fordelagtige partnerskaber med start-up virksomheder.

I fire årtier har Vestas været en drivkraft inden for innovative teknologiløsninger til at skabe et bæredygtigt energisystem. Denne rejse har drevet vindenergi til at blive en af de billigste og mest pålidelige energikilder og har efterfølgende gjort verdens energimix mere bæredygtig.

For at fremskynde udbredelsen af bæredygtig energi, elektrificering af samfundet og frigøre nye vækstmuligheder lancerer Vestas nu et nyt investeringsprogram med titlen Vestas Ventures, der er tiltænkt start-ups i den tidlige fase inden for bæredygtig energi.

Læs også: Power-to-x skal sikre vækst i Haldor Topsøe

Der kan eksempelvis blive tale om selskaber inden for lagring af energi eller fleksible energinetværk. Også brintteknologi nævnes som en mulighed, ligesom selskaber, der arbejder med bæredygtige og avancerede materialer, har interesse. 

”Vi ønsker at kombinere Vestas '40 års erfaring med banebrydende vedvarende energi med start-ups i verdensklasse og hjælpe med at opbygge løsninger, der vil forme fremtidens energisystemer. Vi er gået ind i et nyt årti med transformation, og tempoet i energiomstillingen kræver nye partnerskaber og målrettet innovationsindsats ”, siger Thomas Alsbjerg, Group Senior Vice President og Head of Corporate Strategy.

Vestas Ventures er i øjeblikket ved at identificere sine første potentielle investeringer.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere