22.01.2021  |  Samfund

Virksomheder fra hele landet dyster om CSR People Prize

Indhold fra partner Hvad er dette?

Store koncerner med tusindvis af ansatte kæmper side om side med små håndværksmestre om at vinde CSR People Prize, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Innovative løsninger og viljen til at holde fast i samfundsansvaret i kriseti

Der er nu lukket for indstillinger til CSR People Prize, som uddeles til virksomheder, der tager et ekstraordinært socialt ansvar ved fx at fastholde og forebygge, at medarbejdere falder ud af arbejdsmarkedet på grund af fx stress eller nedslidning. Eller ved at ansætte mennesker, der har et handicap, med flygtningebaggrund, eller af anden årsag befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Videns- og netværkshuset Cabi står bag prisen, der er blevet uddelt siden 1999, og formålet er at hylde virksomhedernes sociale ansvar, og lade de gode eksempler inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar. I år uddeles CSR People Prize i tre kategorier:

  • Virksomheder med mere end 250 ansatte
  • Virksomheder med op til 250 ansatte
  • CSR People Særpris.

”Vi har meget glædeligt modtaget mange spændende indstillinger til Særprisen, som i år har fokus på cirkulære forretningsmodeller, hvor virksomheder fx genanvender og genbruger og samtidig skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet,” siger Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent hos Cabi.

Virksomheder fra alle dele af landet er blevet indstillet til CSR People Prize af medarbejdere, ledere, jobcenterkonsulenter og erhvervsorganisationer. Marianne Lyngberg Nilsson forudser en svær opgave med at indsnævre de mange indstillede til tre endeligt nominerede i hver kategori.

Socialt ansvar overlever corona

”Det er imponerende, hvordan virksomheder i et væld af brancher formår at arbejde både innovativt og kreativt med deres sociale ansvar. De tænker nyt, og det er med til at rykke grænserne for, hvilket samfundsansvar virksomheder kan tage. Og så gør det mig meget glad, at det sociale ansvar stadig lever, selvom rigtig mange virksomheder er ramt hårdt under coronakrisen,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Hun fortæller videre, at mangfoldigheden blandt de indstillede virksomheder er stor. De tæller både private, offentlige og socialøkonomiske virksomheder. Der er koncerner, som omsætter for milliarder af kroner såvel som håndværksmestre, restauranter og købmænd med ganske få ansatte.

”Det viser, at det ikke er et spørgsmål om størrelse, når det kommer til at tage ansvar for det samfund, som virksomheden er en del af. Alle kan være med på det her område, og det er meget positivt,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Uddelingen af CSR People Prize finder sted ved Cabis årskonference Bæredygtig ledelse – vejen til 2030, der på grund af coronarestriktioner afholdes som en online event den 24. marts.

Jury af erhvervsfolk og specialister skal finde nominerede og vindere

Opgaven med at snævre feltet af virksomheder ind til de endeligt nominerede og vindere er nu lagt i hænderne på en jury, der har mangeårig faglig og praktisk erfaring med virksomheders sociale ansvar. Dommerpanelet er:

  • Mette Rønnau, direktør, Cabi (formand)
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva
  • Lars Bo Pedersen, programchef, Velliv Foreningen
  • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, director, Global Compact Network Danmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • René Kusier, fuldmægtig, Frederik Hansen, fuldmægtig og Martin Koch Haagensen, specialkonsulent, Erhvervsstyrelsen.

CEO for Grundfos, Poul Due Jensen, er hovedtaler ved årskonferencen, hvor der under overskriften bæredygtig ledelse vil blive sat fokus på bl.a. mental sundhed, opkvalificering og cirkulær økonomi.

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere