04.04.2019  |  Medarbejder

Virksomheder frygter, at paradigmeskiftet vil påvirke medarbejderne

ISS og Ikea er bange for, at regeringens paradigmeskift på udlændingepolitikken vil skade deres ansatte med flygtningebaggrund. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg afviser bekymringerne.

Regeringen vil med deres paradigmeskifte rykke fokus i udlændingepolitikken fra integration til hjemsendelse. Det skift vækker dog ikke begejstring hos alle.

Virksomhederne Ikea og ISS retter således hård kritik mod paradigmeskiftet, da de frygter, at det kommer til at have en negativ indflydelse på deres ansatte.

Læs også: Dansk Supermarked Group tilbyder integrationsgrunduddannelse

Det skriver Berlingske.

I dag er ISS den virksomhed i Danmark, der har flest flygtninge ansat, men lovændringerne betyder, at myndighederne fremover skal lægge "mindst muligt" vægt på flygtninges arbejde, uddannelse, sprogkundskaber og aktiv integration, når de skal vurdere en forlængelse af en flygtnings midlertidige ophold i Danmark.

Det vil ifølge de to virksomheder skade de ansatte med flygtningebaggrund samt muligheden for fastholde dem i arbejde.

”Vi er bekymrede for, om den nye situation vil få en negativ indflydelse på de berørte personers motivation og engagement”, siger Anne Anker, kommunikationschef i ISS, til Berlingske.

"Bliver en større udfordring"
Ikea forklarer over for Berlingske, at formålet med at have flygtninge i praktik blandt andet er at lære dem dansk arbejdskultur og værdier samt danske sprogkundskaber.

”Det bliver en større udfordring, hvis der hele tiden er risiko for, at de bliver sendt hjem, og vi synes, det er rigtig ærgerligt, hvis det ikke bliver muligt at arbejde lige så langsigtet med medarbejderne”, siger Judith Passer, talent development manager i Ikea Danmark, til Berlingske.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forklarer i en mail til Berlingske, at paradigmeskift fastslår, at udgangspunktet for flygtninge er, at de opholder sig midlertidig i Danmark.

Læs også: IKEA er gode til mangfoldighed

”Jeg forstår godt Ikeas synspunkt, og det er ikke første gang, jeg hører det, men det er vel ikke anderledes for virksomhederne, end at også andre ansatte skifter job af og til eller flytter til den anden ende af landet”, skriver hun.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere