29.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Volkswagen hæver investering i elbiler

For få måneder siden annoncerede Volkswagen, at virksomheden ville bruge 20 milliarder euro på gennemgribende elbilsatsning. Nu næsten fordobles den investering, der blandt andet skal gå til nye, batteriproducerende fabrikker, selvkørende biler og et ambitiøst mål om at blive verdens førende elbilproducent.

I september annoncerede den tyske bilfabrikant Volkswagen Group, at man ville investere 20 milliarder euro i udviklingen af elbiler. En annoncering, der kom efter at bilproducenten i foråret meldte ud, at 45 procent af virksomhedens miljøpåvirkning skulle skæres væk.

Læs også: Virksomheder til EU: I skal fortsat være klimafrontløbere

Nu har Volkswagen taget endnu et skridt i den bæredygtige retning. I en pressemeddelelse forklarer producenten fra den ellers CO2-tunge industri nemlig, at den førnævnte investering i elbiler vil nå op på €34 mia. i år 2022. Det svarer til over 250 milliarder kroner.

Pengene skal gå til at udvikle teknologien i elbiler, selvkørende biler og digitalisering generelt:

”Vi genopfinder bilen og vil lave målrettede investeringer i digitalisering, autonom kørsel, elektrisk mobilitet og nye mobilitetsservicer (…). Og vi gør det uden at tilsidesætte eksisterende teknologier og projekter, da det er gennem dem, vi tjener vores penge, der skal bruges til nærtliggende fremtid”, siger Volkswagens adm. direktør, Matthias Müller.

Vil være førende på området
Den betydelige investering vil, ifølge direktøren, gøre bilproducenten til verdens førende inden for elbiler:

”Nu hvor planlægningsrunden er godkendt, kan vi lægge fundamentet til at gøre Volkswagen til verdens førende inden for elektrisk mobilitet i 2025”, siger Matthias Müller.

Han udtaler derudover, at hele bilindustrien står over for fundamentale ændringer, men at han samtidig tror på, at Volkswagen koncernen vil klare overgangen til fremtidens bæredygtige teknologi. Og målet er altså at klare det endnu bedre, end de andre producenter.

Læs også: VW-CEO: ”Vi vil tilbage på toppen af bæredygtighedsranglisterne”

Geografisk centrum for Volkswagens milliardsatsning på e-mobilitet bliver i den østtyske by Zwickau. På fabrikken i Zwickau produceres i dag modellerne Golf og Passat, der som følge af den nye investeringsstrategi bliver flyttet til henholdsvis Wolfsburg og Emden.

-CHM 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere