29.11.2017 | Klima, miljø og energi
Volkswagen hæver investering i elbiler
For få måneder siden annoncerede Volkswagen, at virksomheden ville bruge 20 milliarder euro på gennemgribende elbilsatsning. Nu næsten fordobles den investering, der blandt andet skal gå til nye, batteriproducerende fabrikker, selvkørende biler og et ambitiøst mål om at blive verdens førende elbilproducent.
”Vi genopfinder bilen” udtaler Volkswagens adm. direktør Matthias Müller, der her taler ved International Moter Show (IAA) i Frankfurt. Foto: Volkswagen
I september annoncerede den tyske bilfabrikant Volkswagen Group, at man ville investere 20 milliarder euro i udviklingen af elbiler. En annoncering, der kom efter at bilproducenten i foråret meldte ud, at 45 procent af virksomhedens miljøpåvirkning skulle skæres væk.
Læs også: Virksomheder til EU: I skal fortsat være klimafrontløbere
Nu har Volkswagen taget endnu et skridt i den bæredygtige retning. I en pressemeddelelse forklarer producenten fra den ellers CO2-tunge industri nemlig, at den førnævnte investering i elbiler vil nå op på €34 mia. i år 2022. Det svarer til over 250 milliarder kroner.
Pengene skal gå til at udvikle teknologien i elbiler, selvkørende biler og digitalisering generelt:
”Vi genopfinder bilen og vil lave målrettede investeringer i digitalisering, autonom kørsel, elektrisk mobilitet og nye mobilitetsservicer (…). Og vi gør det uden at tilsidesætte eksisterende teknologier og projekter, da det er gennem dem, vi tjener vores penge, der skal bruges til nærtliggende fremtid”, siger Volkswagens adm. direktør, Matthias Müller.
Vil være førende på området
Den betydelige investering vil, ifølge direktøren, gøre bilproducenten til verdens førende inden for elbiler:
”Nu hvor planlægningsrunden er godkendt, kan vi lægge fundamentet til at gøre Volkswagen til verdens førende inden for elektrisk mobilitet i 2025”, siger Matthias Müller.
Han udtaler derudover, at hele bilindustrien står over for fundamentale ændringer, men at han samtidig tror på, at Volkswagen koncernen vil klare overgangen til fremtidens bæredygtige teknologi. Og målet er altså at klare det endnu bedre, end de andre producenter.
Læs også: VW-CEO: ”Vi vil tilbage på toppen af bæredygtighedsranglisterne”
Geografisk centrum for Volkswagens milliardsatsning på e-mobilitet bliver i den østtyske by Zwickau. På fabrikken i Zwickau produceres i dag modellerne Golf og Passat, der som følge af den nye investeringsstrategi bliver flyttet til henholdsvis Wolfsburg og Emden.
-CHM
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.