14.01.2021 | Klima, miljø og energi
Volvo Cars og Gøteborg går sammen om at skabe en CO2-neutral by
Volvo Cars går nu sammen med hjembyen, Gøteborg, om at skabe en CO2-neutral by inden 2030. Volvo Cars og Gøteborg vil sammen arbejde for at få oprettet nye byzoner, der vil blive brugt som basis for den fremtidige udvikling af bæredygtige teknologier.
Initiativet kaldet ’Göteborg Green City Zone’ sigter mod at etablere et område i Skandinaviens største havneby, der er fuldstændigt emissionsfrit, med en række klimaneutrale transportformer og en tilknyttet infrastruktur.
Brugen af en levende storby vil gøre det muligt for Volvo Cars, at fremskynde udviklingen af teknologier og tjenester inden for elektrificering, mobilitet, autonom kørsel, opladningsstationer og sikkerhed. Som en del af dette projekt planlægger Volvo Cars desuden at introducere selvkørende taxier, der drives af M, som er virksomhedens mobilitetsudbyder.
”I bund og grund er dette et projekt, der har til formål at begrænse antallet af biler i byen - hvilket er helt i tråd med virksomhedens ambitioner,” udtaler Håkan Samuelsson, CEO i Volvo Cars. ”Investeringen i mobilitetstjenesten, M, cementerer vores ambition på dette område og danner samtidig grundlaget for den videre udvikling indenfor A.I. teknologi, optimering og effektivisering. Vi vil spille en aktiv rolle i at skabe fremtidens byer og understøtte den infrastruktur, der gør dem til et attraktivt sted at bo. Dette initiativ giver os samtidig mulighed for at påtage os et ansvar for indbyggerne i vores egen hjemby. ”
Delebiler og selvkørende taxier
Eksempler på teknologier, der skal testes inkluderer geo-aktiverede løsninger og tjenester, der sikrer at biler i zonen kun fungerer i elektrisk tilstand og ikke overskrider hastighedsbegræsningerne. Desuden vil Volvo Cars bidrage til at skabe en infrastruktur, der gør det muligt for bilister at oprette forbindelse til aktive sikkerhedsfunktioner og dele information trafikanterne imellem.
Læs også: Danmark kan se frem til mange nye jobs fra grøn omstilling
”Vi vil bruge vores viden og teknologi til at skabe en fremtidig by, der er elektrificeret, forbundet, fælles og CO2-neutral,”udtaler Henrik Green, Chief Technology Officer hos Volvo Cars. "Dette er en unik mulighed for at introducere og teste nye teknologier og tjenester i et levende miljø. Vi vil gerne vise, at hvis det er muligt her, er det muligt overalt."
Andre eksempler inkluderer fuldelektriske mobilitetscentre; et komplet, brugervenligt opladningsnetværk til elbiler; og selvkørende taxier.
”Den udfordring vi står overfor er er ikke mangel på klimavenlige og smarte teknologier, men evnen til at gennemføre dem. Transformationen kræver en holistisk tilgang til at fremme innovation, og et dybt og kontinuerligt samarbejde mellem alle involverede parter”, afslutter Henrik Green.
I løbet af 2020 har M, gennem sin egen AI-teknologi, allerede reduceret CO2 aftrykket i Gøteborg, idet 1 bil fra M nu erstatter 8 privatejede biler i byen. I lighed med Gøteborgs målsætning, reducerer Volvo Cars løbende sit CO2-fodaftryk med ambitionen om at være et klimaneutralt selskab inden 2040.
Green City Zone-initiativet starter i foråret 2021 og vil gradvist blive udvidet indtil målet er indfriet i 2030.
- MTN
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.