21.01.2016  |  Samfund

WEF: Globalt bæredygtighedsindeks på vej

På World Economic Forum i Davos er et af emnerne udarbejdelsen af et globalt bæredygtighedsindeks, GSI, der kan bruges til at måle og rangere virksomheders sociale ansvar og metoder.

Siden 1997 har verden haft et globalt indeks for ansvarlig rapportering, Global Reporting Initiative, der som uafhængig institution har som mål at hjælpe virksomheder, regeringer og andre organisationer med at forstå og kommunikere om deres påvirkning på vigtige aspekter omkring bæredygtighed, eksempelvis klimaforandringer, menneskerettigheder, korruption og mange andre.

Læs også: WEF-pris til Hollywoodstjerne: DiCaprio taler for grøn energi

Som en pendant til GRI er et af emnerne på årets topmøde i World Economic Forum (WEF) skabelsen af et GSI – Global Sustainability Index – der som navnet antyder skal kunne bruges til bedre og mere metodisk at måle og rangere virksomheders sociale ansvar og praksis i felten. Det skriver generaldirektør for FN’s Kontor i Genève, Michael Møller, i en blog på Finans.dk.

Med det nye bæredygtighedsindeks ved hånden kan man mere håndgribeligt svare på, hvorvidt en virksomhed arbejder med ”miljøvenlige og bæredygtige fremgangsmåder” eller i hvor høj grad den støtter ”social retfærdighed” – og ikke mindst bedømme den ud fra resultaterne. Derfor er det i følge Michael Møller heller ikke tilfældigt at indekset bliver lanceret i netop Davos, hvor stribevis af topchefer fra nogle af verdens største virksomheder i disse dage er samlet til WEF-årsmødet. Business casen er nemlig vigtig.

Læs også: COP21-aftalen trækker klimaløfter ud af virksomheder

”Når erhvervslederne udøver deres virksomhed på en økonomisk, socialt og miljømæssigt ansvarlig måde med en omhyggelig administration af sociale og miljømæssige risici, hjælper det dem at opnå deres mål. Det fordelagtiggør alle: De lokale økonomier og samfund, men også virksomheden selv. En bæredygtig virksomhed er en god forretning”, skriver han.

Det er endnu uvist, hvornår det nye indeks vil blive lanceret.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere