Wefood efterlyser flere leverandører

En tredjedel af de fødevarer, der bliver produceret i verden i dag, ender i skraldespanden. Det er mad nok til at brødføde tre milliarder mennesker.

Illustration: Varer i Wefood - Danmarks første butikker med overskudsvarer // Folkekirkens Nødhjælp.

Danskerne er glade for overskudsmad og kampen mod madspild. Det viser salgstallene fra Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butikker, der i 2021 steg med 18 procentpoint.

Wefood-butikkerne, der sælger varer med fx beskadiget emballage eller fødevarer tæt på sidste holdbarhedsdag, er derfor på jagt efter flere leverandører.

”Vi er utroligt glade for, at så mange mennesker sætter madspild og klima på menuen og har lyst til at handle i Wefood. Og vi har plads til varer fra nye leverandører,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mad til milliarder ender i skraldespanden

En tredjedel af de fødevarer, der bliver produceret i verden i dag, ender i skraldespanden. Det er mad nok til at brødføde tre milliarder mennesker. Samtidig sulter 821 millioner mennesker verden over. 

”Det er uretfærdigt og helt unødvendigt, at mennesker skal sulte, når vi producerer rigeligt med mad til at mætte alle mennesker på kloden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. 

Derfor åbnede Folkekirkens Nødhjælp i 2016 dagligvarekæden Wefood, som hjælper danskerne med at bekæmpe madspild i deres dagligdag – indkøb for indkøb. Wefood har i dag seks butikker i København, Vejle, Aarhus og Aalborg og 50 leverandører med Salling Group som den største. Leverandører er både detailkæder, grossister, importører og fødevareproducenter, og donationerne er både food og nonfood, frisk- og frostvarer og sæsonprodukter. 

Et mangfoldigt udvalg 

Sortimentet på Wefoods hylder er derfor bredt. Her findes alt fra specialøl, ris, frugt, stearinlys og pebernødder. Varerne har typisk beskadiget emballage, nærmer sig eller har overskredet mindst holdbarhedsdato eller er restlagre. 

Wefood bidrager til en bedre verden

Overskuddet fra butikkerne går til at bekæmpe sult og forebygge konsekvenserne af klimaforandringerne for mennesker i nød.

Konkret underviser Folkekirkens Nødhjælp bønder i udsatte lande i at dyrke klimaresistente afgrøder i et bæredygtigt landbrug, og uddeler kontanter og elektroniske betalingskort i flygtningelejre. Dermed giver kampen mod madspild i Danmark fødevaresikkerhed i verdens mest udsatte områder. 

Bliv vores samarbejdspartner

Har din virksomhed lyst og mulighed til at gøre en forskel og handle på madspild? Kontakt da: 

 - Ansvarlig for Wefood Jan-Martin Mikkelsen på tlf. 2550 2100 / jmmi@dca.dk eller 

- Corporate Partnerships Manager Kristine Dalgas på tlf. 50602067 / krda@dca.dk

Læs mere om Wefood her: Bliv leverandør - Folkekirkens Nødhjælp (noedhjaelp.dk)

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: Hvordan integrerer vi bæredygtighed?

CSR og bæredygtighedsarbejdet rykker stadig længere ind i forretningsstrategien og ud i organisationen. Hvordan gør man begge dele klogt og virkningsfuldt?

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp