Bæredygtighed er en cirkulær størrelse

Fokus var på genanvendelse, affald som en ressource og ikke mindst forskellige versioner af cirkulær økonomi og bæredygtighed, da Building Green holdt optakt til efterårets messe.

Genanvendelse er et vigtigt aspekt i fremtidens bæredygtighedsstrategier. Foto: State of Green.

09.09.2015

CSR.dk

Som optakt til årets Building Green-konference i Forum i slutningen af oktober afholdt det grønne erhvervsnetværk State of Green i sidste uge et morgenseminar om genbrug i byggeriet, meget passende med House of Green i Industriens Hus som fysisk ramme. CSR.dk var naturligvis med.

Læs også: Lene Espersen: Vi halter bagefter med det bæredygtige byggeri

Seminaret var bygget op om fire oplæg fra forskellige hjørner af miljøet, der adresserede hver sine pointer i forhold til genanvendelse og bæredygtighed i byggeriet. Oplægsholderne kom vidt omkring, og selvom de ikke var enige i alle underpunkter, så var der klare fællestræk.

Begreber som den cirkulære økonomi, livscyklusser, materialegenbrug og udnyttelse af affald som ressource – eller sågar den totale afskaffelse af konceptet affald – var dominerende, og dannede grobund for engagerede diskussioner imellem præsentationerne.

Specielt det cykliske element var et gennemgående tema. De danske produktionsvirksomheder både kan og skal blive bedre til at genanvende og udnytte materialer, og vurdere et produkts værdi ud fra dets livscyklus og genbrugspotentiale.

Vores opfattelse af affald – både som samfund og for den enkelte virksomheds vedkommende – bør ligeledes ændre sig i de kommende år. Står det til de fire oplægsholdere på det grønne seminar, så skal affald som begreb faktisk helst afskaffes fuldstændigt; i stedet skal vi betragte eksempelvis nedrivningsaffald fra bygge- og anlægsbranchen eller udtjente containere fra shippingindustrien som en ressource, der kan upcycles og skabe ny værdi.

Læs også: 'De gode penge ligger i bæredygtighed'

Et vigtig aspekt i den cirkulære økonomi, som alle fire præsentationer også påpegede, er de kommercielle perspektiver ved at indarbejde genanvendelse i forretningsstrategien.

Der er således penge at spare – specielt på lidt længere sigt – ved at recirkulere materialer og produkter i stedet for at kassere dem, og det gælder uanset branche, selvom det naturligvis kræver noget forberedelse for at strømligne processerne og få det nødvendige flow.

Bæredygtighed og genanvendelse vil være to af de store temaer på årets Building Green-messe, der løber af stablen i Forum den 28. og 29. oktober.

Læs en længere reportage fra seminaret i næste udgave af Erhvervsmagasinet CSR.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V