12.01.2018  |  Strategi & ledelse

Øget fokus på behovet for robust og pålidelig rapportering om samfundsansvar i 2018

Indhold fra partner Hvad er dette?

I en analyse af 2016-rapporteringen peger vi på at ambitionsniveauet for rapportering om samfundsansvar bør hæves. Mange danske virksomheder gør det godt på mange parametre, men der er bredt set brug for øget robusthed i rapporteringen om samfundsansvar.

FSR – danske revisorer fik i 2017 foretaget en analyse af rapporteringen om samfundsansvar for de største børsnoterede selskaber i Danmark med over 500 medarbejdere. Analysen, som er tilgængelig i en dansk og engelsk version, viste, at det ikke står helt så godt til, som vi havde håbet, og derfor øger vi i 2018 vores indsats for at bidrage til øget robusthed og pålidelighed i rapporteringen.

Ifølge analysen udgiver langt størstedelen af de børsnoterede danske selskaber en rapportering inden for samfundsansvar, der er let forståelig. Alle gør brug af mål og nøgletal inden for området, men robustheden og pålideligheden af rapporteringen halter. Generelt set står rapporteringen ikke mål med brugernes ønsker og det niveau, de er vant til fra den finansielle rapportering.

Virksomhedens samlede rapportering skal i dag bidrage til forståelsen af virksomhedens samlede værdiskabelse med informationer, der viser strategisk retning, og som indeholder pålidelige oplysninger – også om samfundsansvar. Når investorer efterspørger information til brug for den samlede vurdering af en virksomhed, stiller det også krav til robustheden af virksomhedens rapportering om samfundsansvar.

Den skal kunne indgå i sammenligninger med andre virksomheders rapportering, og man skal selvsagt kunne nære tillid til informationerne. Det skal med investorernes ord gerne kvalificere som ’investment grade’ for reelt at have en brugsværdi for dem.

På baggrund af analysens resultater har vi opfordret til at hæve ambitionsniveauet for virksomhedernes samlede rapportering. Vi ønsker, at Danmark skal løfte rapporteringen til næste niveau og være i front med transparent og pålidelig rapportering om samfundsansvar, der matcher det niveau, vi har inden for finansiel rapportering.

Vi opfordrer virksomheder, investorer, revisorer og andre med interesse i virksomheders rapportering om samfundsansvar til at gøre brug af analysens resultater og understøtte et øget ambitionsniveau for danske virksomheders rapportering om samfundsansvar.

Vi vil i 2018 følge op på analysens resultater gennem samarbejde med en række interessenter som led i vores arbejde med foreningens politiske mærkesag Fremtidens Rapportering.

Læs mere:

Læs analysen på dansk her.

Læs analysen på engelsk her / English version available here.

Læs FSR – danske revisorers pressemeddelelse om analysen her.

Læs FSR – danske revisorers magasin Fremtidens Rapportering her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere