11.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Ørsted har taget hul på kompliceret område på deres vej mod CO2-neutralitet

I gennem en kortlægning af hele virksomhedens værdikæde er man blevet bekendt med, at de største CO2-udledninger ligger i selve produktionen af vindmøller samt i opsætning og vedligehold.

Ørsted har en ambition om at blive CO2-neutral inden 2040. Et mål der også omfatter selskabets leverandørkæde. Derfor er Ørsted gået i dialog med 28 af deres største og mest CO2-tunge leverandører omkring metoder til at nedbringe udledningerne.

Det skriver EnergiWatch.

Ønsket om en grøn omstilling i værdikæden gælder særligt for de rederier, som Ørsted benytter til at opsætte vindmøller på havet samt leverandører i selve produktionen af vindmøllerne.

Læs også: Bæredygtighedseksperter peger på Ørsted

Første skridt og fokus i 2020 har været at etablere et overblik og en status over de nuværende udledninger.

Ørsted har iværksat et leverandørprogram, der bygger på tre områder:

  • Leverandøren skal oplyse deres egen udledning og fastsætte videnskabeligt baserede mål for CO2-reduktion.
  • Leverandøren skal anvende el fra 100 pct. grønne energikilder i produktionen af vindmøller, fundamenter, kabler, transformerstationer og komponenter.
  • Leverandøren skal optimere deres nuværende flåde og lægge en plan for, hvordan fartøjerne kan sejle på grøn energi.

Virginia Dundas, Lead sustainability advisor i Ørsted erkender kompleksiteten i det arbejde, der ligger forude og understreger vigtigheden af at nedbryde arbejdsbyrden i mindre dele.

"At forstå kompleksiteten, og hvilke mekanismer vi har brug for at etablere internt og også i dialog med leverandørerne for at adressere denne udfordring, er hvad vi kigger på i øjeblikket”, fortæller hun.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere