12.08.2022  |  Supply chain

Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører

Ørsted bliver det første energiselskab i verden, der stiller krav til alle sine leverandører om, at de skal anvende 100 % vedvarende energi i 2025.

Siden 2020 har Ørsted haft et program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning, for at nå sit mål om at blive CO2-neutral inden 2040. Det er erfaringerne fra dette arbejde, som nu skal benyttes, når målgruppen fra programmet udvides fra at omfatte kun de strategiske leverandører til at omfatte alle leverandører.

Ørsteds forventning er, at alle leverandører dækker 100 procent af deres elforbrug med vedvarende energi ved f.eks. at investere i vedvarende energiaktiver på egne lokationer, at indgå elkøbsaftaler (PPA’er) bundet til vedvarende energiprojekter eller at købe certifikater på vedvarende energi. Ørsted oplyser, at de gerne vejleder sine leverandører i vedvarende energi, så de kan vælge de bedste løsninger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De strategiske leverandører, der repræsenterer over 60 procent af Ørsteds samlede udgifter til indkøb og de CO2-kategorier, der er mest påvirket, som f.eks. produktionen af vindmøller, fundamenter, kabler, transformerstationer og andre komponenter og ydelser.

Læs også: Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav

Ifølge Ørsted har indsatsen med denne gruppe allerede ført til store fremskridt i løbet af de første to år. De fleste involverede leverandører har allerede indført 100 procent brug af vedvarende elektricitet eller har forpligtet sig til at nå dertil inden 2025.

”Vi sætter stor pris på den indsats, som alle eksisterende og nye leverandører, der deler vores ambitioner og vil forpligte sig til at anvende 100 % vedvarende energi, leverer. Vi glæder os til at arbejde sammen om at nå dette mål så hurtigt som muligt og til at sætte en ny standard for branchen for vedvarende energi,” siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted.

Vigtigt at dele erfaringer
Ørsted har desuden for nylig tilsluttet sig 1,5 °C Supply Chain Leaders-initiativet, som er en platform, hvor virksomheder kan dele deres tilsagn om og erfaringer med at samarbejde med deres forsyningskæder om at begrænse klimaforandringerne. Her har Ørsted sat sig i spidsen for en gruppe for 100 procent vedvarende energi.

I en pressemeddelelse forklarer Ørsted vigtigheden af, at virksomhederne, der skal levere på regeringer i hele verdens planer om hurtigt at opskalere og udbygge vedvarende energi, bør sætte sig for at sikre, at vedvarende energi produceres korrekt fra starten. Det indebærer at branchen ikke kan nøjes med at handle ansvarligt ved at udbygge den vedvarende energis kapacitet, men også ved at stille højere krav til leverandørernes energikilder og på den måde fremskynde en omstilling i hele værdikæden.


- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere