’Sammen om kultur’ kom godt fra start
Kulturprojektet Sammen om kultur tilbyder borgere et kreativt pusterum inden for billedkunst, litteratur og dans. I sidste uge var der premiere på projektet på Storm P. Museet ved Frederiksberg Runddel.
Det var en glad og tilfreds projektleder, som kunne sende deltagere fra den første workshop af i alt fire i projektet Sammen om kultur ud i forårssolen, lidt klogere på Storm P og hans værker:
”Det gik rigtig godt. Deltagerne var spændte og nysgerrige. Nogle mere forsigtige end andre, men alle deltog på deres egne vilkår og syntes at få noget ud af formiddagen på museet. Jeg synes, stemningen var god, og flere gav udtryk for, at de så frem til vores næste møde", fortæller kunsthistoriker Cilia Marie Espeland Almdal, som er projektleder i Diakonissestiftelsens afdeling for Kirke og diakoni og tovholder på projektet.
Forløbet Kunstværksted med Storm P giver deltagerne indsigt i kunstnerens liv og værker, men lader dem også udforske egne evner med pensel og lærred.
Fakta
- Det næste forløb handler om litteratur – et skriveværksted i samarbejde med Forfatterskolen PS! - og begynder i uge 21. Du kan læse mere om de forskellige projekter på Diakonissestiftelsens hjemmeside.
- Sammen om kultur er fondsfinansieret med midler fra Socialstyrelsen og Det Obelske Familiefond.
- Sammen om kultur er et udviklingsprojekt, der er baseret på viden og erfaringer fra andre lignende projekter, f.eks. det kommunale projekt Kultur på recept.
- Der er 10 pladser på hvert forløb. Deltagelse er gratis.
- Målgruppen er 18+ år. Forløbene er tiltænkt personer som har eller har haft erfaring med angst, stress eller depression. Men også personer som har svært ved at holde en forbindelse til arbejdsmarkedet eller oplever andre udfordringer i hverdagen.
- Diakonissestiftelsen har over 155 års erfaring i at drage omsorg for mennesker og arbejde med fællesskaber, der styrker det enkelte menneskes livskvalitet.
Kreativt pusterum
Projektet Sammen om kultur er et kreativt pusterum til personer, som af den ene eller den anden årsag har brug for en pause, hvor de i fællesskab med andre kan få en oplevelse med kunst og kultur.
”Vi vil gerne tilbyde deltagerne i de forskellige forløb et præstationsfrit pusterum, hvor de sammen med andre kan arbejde med kunst og kultur, men gøre det på egne præmisser. Her er plads til alle. Vi har deltagere i en bred aldersgruppe fra begge køn, som kommer fra vidt forskellige baggrunde og mødes om et fælles projekt – i dette tilfælde billedkunsten,” fortæller Cilia Marie Espeland Almdal.
Faglig formidling
Der er planlagt fire forskellige forløb omkring billedkunst, litteratur og dans – to i foråret og to i efteråret – som alle er udviklet i samarbejde med lokale kulturinstitutioner.
”Det har været vigtigt for os, at udforme projektet sammen med dygtige institutioner og kunstnere, som har prøvet noget lignende før. Diakonissestiftelsen har taget initiativ og står for projektledelsen, og institutionerne står for indhold og afvikling, når forløbene først er i gang. Det giver en høj grad af faglighed og formidling. Dette første forløb Kunstværksted med Storm P. har vi udviklet sammen med museumsinspektør Nikolaj Brandt, formidlingsinspektør Cecilie Monrad og kunstner Tine Jakobsen, som i dag har givet deltagerne en god start på forløbet", siger Cilia Marie Espeland Almdal.