30.01.2018  |  Medarbejder

104 virksomheder tilslutter sig Bloombergs ligestillingsindeks

Over 100 virksomheder har nu tilsluttet sig Bloombergs ligestillingsindeks, der bl.a. skal hjælpe investorer med at sammenligne virksomheders forpligtelser til ligestilling mellem mænd og kvinder.

Over 100 virksomheder fordelt på over 24 lande og 10 sektorer har for nylig tilmeldt sig Bloombergs indledende ligestillingsindeks, Gender-Equality Index (GEI), der måler ligestilling mellem kønnene over intern virksomhedsstatistik, medarbejderpolitikker, ekstern støtte og engagement og kønsbevidste produkttilbud.

Det nye indeks skal supplere Bloombergs eksisterende ESG-tilbud, og hjælpe investorer med at sammenligne virksomhedernes forpligtelser til ligestilling mellem mænd og kvinder på tværs af brancher:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Flere data og større gennemsigtighed vil gøre det muligt for investorer at træffe bedre beslutninger og hjælpe virksomheder med at forstå deres egne fremskridt i retning af ligestilling mellem mænd og kvinder”, siger Kiersten Barnet, vicedirektør i Bloomberg.

Ifølge data fra dette års GEI-virksomheder, herunder Estée Lauder, Schneider Electric og Bank of America, besidder kvinder 26 procent af  ledende stillinger og 19 procent af direktørposterne.

Læs også: I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Flere kvinder med ledende stillinger
Ifølge data fra Bloomberg er antallet af kvinder med ledende stillinger steget 33,5 procent fra 2014 til 2016. Derudover er 65 procent af medlemmerne af indekset på vej til, eller er allerede, at blive medlem af organisationer, der er fortalere for ligestilling:

”Ligestilling og respekt for hver enkelt person er helt integreret i vores virksomhedsværdier. Vores inkluderende kultur opfordrer os til at forsvare, være åbne og anerkende medarbejdernes individualitet, som er med til at hæve vores kollektive kreativitet og innovation På dem måde kan vi bedre imødekomme vores globale forbrugeres behov gennem vores produkter og high-touch service”, siger Fabrizio Freda, adm. direktør for The Estée Lauder Companies, til sustainablebrands.com.

Også hos Bank of America forsøger man at leve op til Bloombergs indeks:

”I vores virksomhed udgør kvinder mere end 50 procent af vores globale arbejdsstyrke, over 40 procent af vores globale ledelse og over 35 procent af vores bestyrelse – det er med til at gøre os til en stærk virksomhed”, siger Sheri Bronstein, Global HR Executive hos Bank of America, til sustainablebrands.com.

Læs også: Virksomheder tager mere socialt ansvar - og det vil de blive ved med

Lederskaber skal hjælpe med at forny og navigere
Ifølge Peter T. Grauer, der er formand for Bloomberg, har man valgt at optage de i alt 104 virksomheder på GEI-indekset for 2018 grundet deres bestræbelser på at skabe arbejdsmiljøer, der understøtter ligestilling mellem mænd og kvinder inden for en bred vifte af brancher:

"Deres lederskab er et vigtigt eksempel, der kan hjælpe alle organisationer med at forny og navigere i den voksende efterspørgsel efter forskellige og mere rummelige arbejdspladser”, siger han til sustainablebrands.com.

Den sektorneutrale Bloomberg GEI følger frigivelsen af Bloomberg Financial Services Gender Equality Index (BFGEI), der blev lanceret i 2016. 2017 BFGEI omfattede 52 finansielle virksomheder med hovedsæde i 17 lande og regioner.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere